Start van de Duckrace van Junior Kamer Vechtdal met op de achtergrond het oude gemeentehuis van Ommen.
Volledig scherm
PREMIUM
Start van de Duckrace van Junior Kamer Vechtdal met op de achtergrond het oude gemeentehuis van Ommen. © Frank Uijlenbroek

Winnaar Duckrace in Vecht bij Ommen schenkt hoofdprijs aan wensstichting

Het badeendje van Gerrit-Jan Hagedoorn wist tijdens de Duckrace van JCI Vechtdal zaterdagmiddag als eerste de ‘fuik’ in de Vecht te bereiken. Voor de snelste eend lag er bij de finish een hoofdprijs van 400 euro klaar, maar Hagedoorn - eigenaar van vakantiepark de Beerze Bulten - schonk die prijs direct aan de Wensstichting van de organiserende Junior Kamer Vechtdal. 

 1. Kievitstraat ziet aangeboden alternatieve fietsroute als ‘dooie mus’ en zegt vertrouwen in gemeente Ommen op
  PREMIUM

  Kievit­straat ziet aangeboden alternatie­ve fietsroute als ‘dooie mus’ en zegt vertrouwen in gemeente Ommen op

  Bewoners van de Kievitstraat in Ommen voelen zich voor de gek gehouden, nu het gemeentebestuur een tweede route heeft aangewezen als alternatief voor de honderden fietsers die naar het Vechtdal College moeten. Het drukste blijft het hoe dan ook in hun straat. Allemaal vooropgezet, betogen ze in een schrijven richting gemeenteraad. ,,Het resultaat lijkt heilig.”
 2. Vechtdal baalt en berust in strenger corona-regime: ‘horecagasten nemen besmetting mee van huis’
  PREMIUM

  Vechtdal baalt en berust in strenger corona-re­gime: ‘horecagas­ten nemen besmetting mee van huis’

  Balen als een stekker om het aanscherpen van de coronamaatregelen. Maar er is ook berusting en zelfs begrip in het Vechtdal voor het tijdelijk sluiten van de hele horeca, het verbieden van teamsporten voor senioren, en het maximaal dertig bezoekers toelaten in zalen en theaters. Eric Binnenmars van Eetcafé Mans in Mariënberg vreest echter dat de sluiting langer dan twee weken gaat duren.

Vechtdal