Leden van de scouting komen uit alle windstreken om bij Ada's hoeve in Ommen diverse spellen en workshops te spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de scouting komen uit alle windstreken om bij Ada's hoeve in Ommen diverse spellen en workshops te spelen. © Alex Mulder

Zijn ouders meer beducht voor scoutingwereld?

Het lijkt steeds weer raak in de scoutingwereld: kindermisbruik, kinderporno, ontucht door scoutingleiders. Vandaag hoort Sjors S. zijn vonnis. Hij betastte en fotografeerde minderjarige meisjes op een scoutingkamp in Ommen. Wat doet dat met het imago van de scoutingclubs in Nederland. Durven ouders hun kinderen nog wel te laten gaan?

 1. Leo Hoksbergen, nieuwe kwartiermaker van Ommen in coronatijd: ,,Hier lopen heel ervaren kartrekkers”
  PREMIUM

  Leo Hoksbergen, nieuwe kwartierma­ker van Ommen in coronatijd: ,,Hier lopen heel ervaren kartrek­kers”

  De een noemt het citymanager en een ander binnenstadsadviseur, maar in Ommen kiezen ze voor kwartiermaker als betiteling. Iemand die er de leegstand in het winkelhart probeert aan te pakken, voor reuring moet zorgen en de boel ook in deze coronatijd levendig houdt. Een rondgang door het centrum - met de nieuw aangestelde kwartiermaker Leo Hoksbergen - leert dat het nodig is.
 2. Hutten Staalbouw bouwt grote extra hal in Hardenberg
  PREMIUM

  Hutten Staalbouw bouwt grote extra hal in Hardenberg

  Het nieuwe gebouw wordt circa twee meter hoger dan het huidige fabriekspand, waardoor de productie mogelijk wordt van zogeheten 'specials’ in de staalbouw: van zeer complexe staalconstructies en XL-formaten. Dankzij de nieuwbouw kan Wielen Steel Productions, dat nu net over de grens is gevestigd bij Wielen, ook terugkeren naar het moederbedrijf in Hardenberg. ,,Alles onder één dak zorgt voor een grotere efficiency en bereikbaarheid’’, aldus Hutten.

Vechtdal