Omwonenden krijgen informatie over de verhuizing van de 42 minderjarige asielzoekers die nu nog in hotel Paping verblijven naar een gebouw aan de Strangeweg, vanaf omstreeks 1 mei. Op de voorgrond Chris Lelivelt van Stichting Nidos.
Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden krijgen informatie over de verhuizing van de 42 minderjarige asielzoekers die nu nog in hotel Paping verblijven naar een gebouw aan de Strangeweg, vanaf omstreeks 1 mei. Op de voorgrond Chris Lelivelt van Stichting Nidos. © Enzio Ardesch

Zorgen over opvang asielzoekers in Ommen blijven:
‘Mijn kind gaat daar naar school’

De zorgen van omwonenden helemaal wegnemen, dat konden de vertegenwoordigers van de gemeente Ommen, de stichting Nidos en YouCare gisteravond niet. Wel gaven ze nadere tekst en uitleg over de beoogde tijdelijke opvang van de 42 minderjarige asielzoekers in het gebouw aan de Strangeweg 25. ,,Deze jongeren denken aan hun toekomst.”

2 reacties

 • Bettus Martens

  2 maanden geleden
  Prima plek. Alleen is het wel vreemd dat het pand al langer dan 2 weken verbouwd wordt. De beslissing was denk ik al eerder genomen. Nu lijkt het dat er op het laatste moment een uitnodiging gestuurd wordt over een inloopavond. Open communicatie is essentieel voor het creëren van draagvlak.
 • JM SCHINKEL

  2 maanden geleden
  Hebben die mensen dan ook een idee waar ze dan naar toe moeten? Bij andere op de stoep zeker. Onze pubers hangen ook op schoolpleinen rond . Gebruiken nog drugs ook .
 1. Minderjarige asielzoekers verlaten hotel in Ommen voor nieuwe bestemming: 'Incidenten zijn er niet geweest’
  PREMIUM
  update

  Minderjari­ge asielzoe­kers verlaten hotel in Ommen voor nieuwe bestemming: 'Incidenten zijn er niet geweest’

  De 42 minderjarige asielzoekers die sinds november in hotel Paping verblijven, verhuizen omstreeks 1 mei naar een leegstaand pand aan de Strangeweg 25 in Ommen. Deze jonge asielzoekers verblijven sinds november in het hotel. Stichting Nidos, die optreedt als voogdijinstelling voor alleenstaande minderjarige asielzoekers, moest een alternatieve opvangplek zoeken omdat de opvang in hotel Paping op 1 mei afloopt.