Anneke Ruitenberg (links) en Alice Zandman maken het hekwerk rond het zwembad schoon. Openluchtzwembad Olde Vechte gaat volgende week zaterdag om 14.00 uur open.
Volledig scherm
PREMIUM
Anneke Ruitenberg (links) en Alice Zandman maken het hekwerk rond het zwembad schoon. Openluchtzwembad Olde Vechte gaat volgende week zaterdag om 14.00 uur open. © Frank Uijlenbroek

Zwembad in Ommen eindelijk weer open, maar regels blijven strikt: ‘Wel baantjes, geen bommetjes’

Openluchtzwembad Olde Vechte in Ommen opent volgend weekeinde na meer dan een jaar sluiting haar deuren. Met beperkingen weliswaar, want er zijn maximaal 24 zwemmers tegelijk toegestaan en die worden weer verdeeld over de zes baantjes. Recreatief gespetter is daarbij uit den boze. ,,Maar we zijn zo blij dat we weer wat kunnen.” 

  1. Minister Harbers komt met vele ict-aanpassingen na verwarring over dodencijfers op N35
    PREMIUM
    3

    Minister Harbers komt met vele ict-aanpassin­gen na verwarring over dodencij­fers op N35

    Om fouten en verwarring te voorkomen in de registratie van dodelijke ongelukken op Rijks-N-wegen, werkt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan een nieuwe data-omgeving voor het eigen ongevallensysteem. Dat laat minister Mark Harbers (VVD) weten na de onduidelijkheid die ontstond over het verschil in cijfers over dodelijke ongelukken op N-wegen die het Rijk beheert, zoals de N35.

Vechtdal