Drie maanden extra rust voor het grofwild is geen overdaad bij de rumoerige belasting van kleurrijke terreinfietsers, zeggen Rijkelt Middelbeek en Jette Kuit.
Volledig scherm
Drie maanden extra rust voor het grofwild is geen overdaad bij de rumoerige belasting van kleurrijke terreinfietsers, zeggen Rijkelt Middelbeek en Jette Kuit. © ANP

‘Afsluiten maakt Kroondomein een rijker gebied’

LEZERSREACTIEWij wandelen veel; de Veluwe is ons goed bekend. Of beheer in handen is van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de Kroon of een individu maakt voor de natuurgebieden een verschil. Door verschil van aanplant, afschot en omheining zijn de gebieden makkelijk herkenbaar en gevarieerd. Die verschillen vergroten het totale potentieel aan kansen voor leven, vergroten de variatie aan soorten en de aantrekkelijkheid van het grotere geheel.

3 reacties

 • W. Kinket

  1 jaar geleden
  mensen die er totaal geen verstand van hebben schrijven hier een goed woord voor willem wat totaal uit de lucht is gegrepen maar mensen die rond het kroondomijn wonen weten wel beter en voor het grof of klein wild hoefd u geen zorgen te maken want nu er wolven zijn in de bossen waarom moeten we dan het grood of klein wild dan nog beschermen of beschernt u de miljoenen die uitgekeerd worden soms Rijkelt Middelbeek
 • Frank Appels

  1 jaar geleden
  Mooi en duidelijk geschreven, aan deze families en nog een paar andere hebben we de huidige Veluwse natuur te danken. En afsluiten kan, maar dan ook entree vragen zoals park de Hoge Veluwe, of helemaal open, maar dan ook alle subsidies krijgen die het Kroondomein nu niet krijgt.
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Dit is wel een heel erg slap argument om het privilege van het koningshuis te verdedigen. Ik vermoed dan ook dat de schrijvers hier een fervent aanhanger van zijn.