ANP
Volledig scherm
© ANP

‘Al die door Nederland gesubsidieerde schone auto's verdwijnen naar het buitenland’

OPINIEOns land heeft het voordeel voor elektrisch rijden zó onaantrekkelijk gemaakt dat de helft van deze auto's naar het buitenland verdwijnt, aldus TNO. Verleng de bijtelllingsperiode naar tien jaar, stelt Mark Schreurs.

4 reacties

 • S. Puschaner

  1 jaar geleden
  Had je anders verwacht???
 • Eric Moll

  1 jaar geleden
  De mate waarin Rutte's team steeds de plank misslaat, wetten creëert die averechts uitwerken en breed lachend de wereld blijft inkijken, is verbijsterend. Rutte riep ooit 'beleid te willen maken, waarbij rechtse mensen hun vingers aflikken.' Inmiddels is-ie zodanig van het padje dat zelfs rechtse mensen hem niet meer pruimen. De chaos die door zijn bewind is ontstaan is onbeschrijfelijk, het aantal slachtoffers schier ontelbaar. En ondertussen gaat het roven door. De auto is melkkoe # 1.
 • Frans Wees

  1 jaar geleden
  EV of PEV voertuigen worden over het algemeen zakelijk gereden dus zijn veelal leaseauto's. De restwaardes van deze auto's zijn in het buiteland veel hoger dan in NL. Vandaar de uitvoer. Oplossing om deze uitvoer grotendeels te voorkomen is de uitvoer onaantrekkelijk maken. Bijvoorbeeld door alle subsidies bij het uitklaren terug te vorderen. Samengevat. Hierdoor wordt de auto voor uitvoer minder aantrekkelijk en blijft deze in NL.
 • Fred Olthuis

  1 jaar geleden
  Ik heb steeds gezecht dat elektris rijden word het ook niet want als wij allemaal overstappen dan word onze stroom lijn overbelast wat krijg je dan dan moeten wij weer allemaal overstappen op waterstof en zo beurt de Haag zijn centen je kunt beter een benzine auto aan schaffen en die is later makelijk om te zetten naar waterstof en je bespaart dan een hoop centen