Renske Kruitbosch over de abortuswetgeving in de Verenigde Staten.
Volledig scherm
PREMIUM
Renske Kruitbosch over de abortuswetgeving in de Verenigde Staten. © Carlo ter Ellen / Manny Becerra via Unsplash

Anti-abortus? Pro welk life en lijf ben je dan?

ColumnStel nou dat in Nederland het stemrecht voor vrouwen verdwijnt. Dames, hartstikke bedankt voor de bewezen diensten, maar de heren nemen het roer over. Terug in de tijd. Idioterie? Absoluut. Ware het niet dat er een ander damesdilemma onder bloedheet vuur ligt. In Amerika.

5 reacties

 • Emma Nieboer

  3 weken geleden
  Terug naar "het enige recht van de vrouw is het aanrecht". VS een democratie? Gerrymandering. Groepen het moeilijk of onmogelijk maken om te stemmen. De politieke macht van het Hoger Gerechtshof. Alle stemmen in een staat naar diegene met de meeste stemmen bij presidentsverkiezingen. En er zijn vast nog meer te bedenken, maar dit is wat er bij mij opkomt als het over de VS en democratie gaat.
 • E van der Harg

  3 weken geleden
  Gaan al die 'mannen', die wensen te bepalen dat de vrouw 'dat kind maar gewoon moet krijgen, en anders de benen bij elkaar had moeten houden'. daadwerkelijk zorgen voor die ongewenste kinderen? Gaan zij hen een veilig en verzorgd thuis bieden? Iets waar de moeder niet toe in staat is, om welke reden dan ook? Ieder kind heeft het recht om gewenst en welkom te zijn. Geen vrouw gaat zomaar over tot abortus. Maar niet zelden is dat t beste voor zowel t kind als het nest waarin t terecht komt.
 • Jeroen Oosterlaar

  3 weken geleden
  Hebben vaders ook nog iets te zeggen? Het lijkt wel of het enkel een issue is tussen vrouw en religie. Ik heb beelden gezien van kermende mannen die smekend voor de kliniek zaten te roepen het niet te doen, dat is mij niet in de koude kleren gaan zitten. Lizette, er zijn wel degelijk vrouwen die het als een anticonceptiemiddel zien en dat ook openlijk uitdragen. Ik ken daarnaast ook vrouwen die de keuze weloverwogen hebben gemaakt, maar er toch psychisch last van ondervinden. Niets is zwart wit
 • J.W. Markerink

  3 weken geleden
  Helemaal met je eens Renske! Baas in eigen buik!
 • Lizette De Vogel

  3 weken geleden
  Het is zeker te gek voor worden dat vrouwen niet zelf zouden mogen beslissen! Alsof je deze keuze zo maar even maakt! Mijn hemel. Maar ja de mensen die vanuit God praten.. je kan het ze niet kwalijk nemen wanneer ze zo zijn opgevoed en de bijbel of kerk voor elk woord als waarheid zien.
 1. Songfestival maakt tongen los: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’
  MET VIDEO
  7

  Songfesti­val maakt tongen los: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’

  S10 staat zaterdagavond in de finale van het Songfestival. Maakt de Nederlandse inzending kans op de eerste plek, of staat op voorhand al vast dat Oekraïne wint? De Stentor-verslaggever Jeroen Pol vraagt het mensen op straat: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’, maar ook: ‘Ik zou het toejuichen wanneer Oekraïne wint. Ze verdienen daar alle steun die mogelijk is’.