Om problemen bij kinderen in een vroeg stadium te signaleren moeten volgens Fokko Witteveen ook het verenigingsleven en het onderwijs een rol krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Om problemen bij kinderen in een vroeg stadium te signaleren moeten volgens Fokko Witteveen ook het verenigingsleven en het onderwijs een rol krijgen. © ANP XTRA

‘Blus geen branden in ontspoorde gezinnen, maar verbind jeugdzorg met sportclubs en scholen’

OPINIE I FOKKO WITTEVEENGemeenten steigerden toen bleek dat het nieuwe kabinet een half miljard bezuinigt op de toch al zo geplaagde jeugdzorg. De messen zijn geslepen, constateert  Fokko Witteveen, terwijl ze het niet over de inhoud hebben. ‘Haal de jeugdzorg uit zijn isolement’, bepleit Witteveen in de Week van het Vergeten kind die vandaag begint.

1 reactie

  • T. Strubbe

    1 jaar geleden
    Uit dit propagandastuk worden gezinnen die hulp vragen bij diagnostisch-ònbevoegde 'jeugdzorg', dat geen jeugdgezondheidszorg is, onbetamelijk "ontspoorde gezinnen" genoemd. In jeugdzorg met jeugdbescherming heten ouders, zònder diagnostisch onderzoek, al snel 'pedagogisch onbekwaam', maar waarom kregen die ouder niet preventief inhoudelijke voorlichting en ook geen verwijzing naar een diagnosticus? Hier wordt gespeeld met de GIRFEC-methode die verboden is in GB wegens strijdig met EVRM.