Na de varkenspest zou Nederland nog maar één keer geld uit willen trekken om de (intensieve) veehouderij te hervormen. Maar bij de uitvoering ontbrak het aan daadkracht, stelt Gerrit Brummelman.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de varkenspest zou Nederland nog maar één keer geld uit willen trekken om de (intensieve) veehouderij te hervormen. Maar bij de uitvoering ontbrak het aan daadkracht, stelt Gerrit Brummelman. © ANP

‘Boer is niet geholpen met vertragen zoals BBB doet, we moeten nu wél doorpakken’

OPINIENa de varkenspestcrisis eind jaren 90 wilde Nederland problemen in de varkenshouderij voortvarend en integraal aanpakken. Maar het ontbrak aan daadkracht, waarschuwt Gerrit Brummelman die meewerkte aan de zogenoemde Reconstructiewet. ‘Als we toen doorgezet hadden was een groot deel van het huidige probleem van de boeren niet aan de orde.’

6 reacties

 • Wim Paalderman

  1 maand geleden
  Een heel verhaal van kennelijk een BBB-tegenstander. Komt zelf voort uit de landbouw en heeft er vele functies gehad en tóch niet in geslaagd beweging te krijgen in dat hele landbouwdossier.
 • B Zieleman

  1 maand geleden
  Ik heb liever dat de Tweede Kamer aan wordt gepakt. Wat heerst daar een wanorde. De mensen zijn hun leugens, fouten en loze beloftes spuugzat. De boer is nu het mikpunt, maar je hoort niets meer over Tata Steel, Schiphol/KLM en andere veel grotere vervuilers. Onze overheid kwam met allerlei regeltjes waaraan boeren moesten voldoen, dat hebben ze gedaan en nu krijgen ze op hun mieter voor een gecreëerd stikstofprobleem.Dié politici zouden eens twee weken lang geen eten op hun bord moeten krijgen!
 • Hendrik Willemsen

  1 maand geleden
  Zucht.....daadkracht is niet het probleem. Het probleem is het HOE. Er liggen veel betere plannen dan wat de 2e kamer wil om het stikstof terug te dringen, alleen wil men daar niet naar luisteren.
 • jos zoet

  1 maand geleden
  Nog meer tendentieuze artikelen ? De stikstofplannen hebben in denhaag overigens allang geen meerderheid meer en de drie grote partijen zijn volgens de peilingen geminimaliseerd...
 • Rudy Noordink

  1 maand geleden
  Je slaat de spijker op zijn kop. Ik vraag me wel af hoe dit in het agrarisch onderwijs wordt gebracht, of lopen ze daar nog 50 jaar achter.