Jeffrey Groeneweg/Qphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Bouw voor ouderen die nu blijven zitten in ‘kasten’ van gezinswoningen

OpinieDe frustratie over de woningmarkt is enorm. Maar we moeten niet wanhopen, zegt Hedzer van Houten, oud-directeur van woningcorporatie Woonconcept, want er zijn oplossingen. 

5 reacties

 • G.J. Algra

  4 maanden geleden
  Door nieuwbouw gaan ouderen niet verhuizen. Ze wonen nu in een grotere huurwoning tegen een, meestal veel, lagere huurprijs dan die van de nieuwbouw. Je gaat echt niet verhuizen om kleiner te wonen tegen (veel) hogere kosten. Zorg ervoor dat ze de huidige huurprijs mee kunnen nemen naar de (senioren) woning.
 • L.J.H. Jonkeren

  5 maanden geleden
  Wij wonen in een heel grote woning in buitengebied en gaan daar echt niet weg. Een leven lang hard werken om een mooie plek te hebben en vervolgens verhuizen naar een flatje of kleine woning? Daar deden we het niet voor. Een extra woning op ons terrein zou heel mooi kunnen maar dat mag vast niet van de gemeente. Dus eerst betere regels en dan nadenken over passende oplossingen die voor de bewoners ook fijn zijn.
 • E van der Harg

  5 maanden geleden
  Voor ik me als oudere in een appartementje laat huisvesten moet er nog heel veel water door de IJssel stromen. Niks complex met woningen en een lift naar tweehoog. Bouw maar fijne seniorenwoningen op zijn Knarrenhofs. Lekker zelfstandig, in een bekende buurt en elkaar bijstaan als dat nodig is. Ik wil mijn inderdaad te groot wordende huurwoning graag afstaan aan nieuwe huurders, maar mijn huis komt te koop als ik vertrek. Hoe dan ook, ik wil best maar t moet wel aantrekkelijk zijn.
 • J.Ch.M. Denkers

  5 maanden geleden
  ik geef dhr. Denkers gelijk
 • wilma aalvanger

  5 maanden geleden
  Deze meneer lijkt ervan uit te gaan dat ouderen graag in appartementen wonen! Niet de wens van veel ouderen! Zorg voor meer knarrenhofjes voor 55+, een eigen huis met een tuintje! Voor gemeenten en projectontwikkelaars niet aantrekkelijk. Kost teveel grond en ze verdienen te weinig Geef ouderen niet de schuld van de woningnood. De politiek besloot dat zij zo lang mogelijk thuis moesten blijven wonen, zonder over de gevolgen na te denken. Asielzoekers en scheidingen zorgen voor de rest.