Lilian Haak:. ,,Mensen moesten operaties ondergaan die eigenlijk niet nodig waren geweest.‘’
Volledig scherm
PREMIUM
Lilian Haak:. ,,Mensen moesten operaties ondergaan die eigenlijk niet nodig waren geweest.‘’ © Lilian Haak


‘Onderschat het verdriet van de transgender niet’

OPINIEDe wet bepaalde tot 2014 dat een geslachtsverandering in het paspoort alleen kon na een fysieke transitie, waarbij sterilisatie verplicht was. Het kabinet maakte vorige week excuses voor de wet. Fijn, maar we zijn er nog niet, zegt transgender Lilian Haak uit Apeldoorn. Want ook dit werd weer aangegrepen om transgenderpersonen belachelijk te maken.

3 reacties

 • Jeroen Oosterlaar

  1 maand geleden
  E van der Harg, ik denk dat het wel wat minder onschuldig is dan het lijkt. In Canada heeft men geprobeerd het verkeerd aanspreken van mensen strafbaar te stellen (aanranding) en dat betekent dat deze groepering, die er alles aan doet de wereld zich op hun aan te laten passen, en spraak politiserende en fascistische agenda heeft. Overigens zullen ze dat niet zelf bedenken, kijkend naar de dubieuze geldstromen van een aantal bekende "filantropen".
 • E van der Harg

  1 maand geleden
  Dat gendergedoe komt niet uit de lucht vallen, het is er. Maar het is momenteel wel heel erg aanwezig overal, en er wordt vreselijk vlijtig hypercorrect overal gereageerd. Dames en Heren, zoals het altijd klonk mag niet meer. Je mag geen geslachtelijke aanspreekvorm gebruiken, je mag geen aan een bepaald ras gekoppelde termen gebruiken...Ik word er persoonlijk zo moe van. Ik ken maar twee soorten mensen,; aardige en niet-zo-aardige. En die niet-zo-aardige zijn even de baas.. Gaat wel weer over
 • A.G. de Jong

  1 maand geleden
  Ik heb eerder de indruk dat het momenteel zwaar overdreven wordt. Ineens heb je mensen die zogenaamd helemaal overstuur raken als ze met ‘meneer’ of ‘mevrouw’ worden aangesproken. Van mij mag iedereen doen en zich noemen wat hij/zij wil. Het is mooi dat je tegenwoordig aan je lichaam kan laten sleutelen als je er niet gelukkig mee bent, maar laten we voor de rest wel even normaal blijven doen!