Een gedupeerde van de toeslagenaffaire kijkt op uitnodiging van de SP naar de vertoning van de documentaire Alleen tegen de Staat in de Tweede Kamer. Slachtoffers van het Toeslagenschandaal vertellen in de documentaire hun verhaal.
Volledig scherm
Een gedupeerde van de toeslagenaffaire kijkt op uitnodiging van de SP naar de vertoning van de documentaire Alleen tegen de Staat in de Tweede Kamer. Slachtoffers van het Toeslagenschandaal vertellen in de documentaire hun verhaal. © ANP

‘De burger is gemangeld, maar de procedure is netjes gevolgd’

OPINIEDe bestuursrechters in Nederland zijn al te recht in de leer gebleken, blijkt uit de toeslagenaffaire. ,,Als de wet bepaalt dat iemand bureaucratisch gestenigd dient te worden, dan velt een bestuursrechter dat oordeel en gaat over tot het volgende dossier’’, constateert communicatiestrateeg Pieter Beljon uit Zwolle. En het is nog erger, zegt hij.

2 reacties

  • Geerlings

    1 jaar geleden
    Die rechters kunnen dus wel naar huis; als een rechter net zo rigide reageert als de betrokken IT-systemen/overheden, dan heeft zo'n rechter geen toegevoegde waarde en leven we in een schijnrechtstaat.
  • N. Leusink

    1 jaar geleden
    Dat krijg je in een samenleving waar de zogenaamde publiekswerker belangrijker is dan de burger. Dat zie je terug in dat ‘geweld’ tegen een burger blijkbaar minder erg is dan ‘geweld’ tegen een publiekswerker. Een zeer zorgelijke ontwikkeling