Phaedra Werkhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Phaedra Werkhoven. © Jeroen Jazet

De oplossing voor vaccin- en coronapas-angst: corona krijgen

COLUMNPhaedra Werkhoven schrijft iedere week een column over wat haar bezighoudt.

5 reacties

 • A.G. de Jong

  4 weken geleden
  Ik vermoed ook dat de meeste jongeren al antistoffen hebben opgebouwd, ook tijdens de lockdown is men gewoon (lekker) met andere jongeren door blijven feesten. Heel begrijpelijk, overigens. En jongeren zijn sociaal natuurlijk sowieso wat actiever dan volwassenen. Mede daarom is het onzin om jongeren onnodig te vaccineren.
 • lammert visser

  1 maand geleden
  als je het wilt vergelijken met het pokkenbriefje vertel er dan ook bij dat dat in de jaren twintig van de vorige eeuw om de zelfde reden is afgeschaft wat nu de argumenten zijn tegen de coronapas. hulp bij de afschaf van het pokkenbriefje was het handhaven van de leerplichtwet uit 1901.
 • E Goedhart

  1 maand geleden
  Quote: "Burgers die zich buitengesloten voelen, niet weten wat er in hun lijf gespoten wordt (zoek het op, zou ik zeggen)" Unquote Dat is dus precies wat de meeste weigeraars gedaan hebben, en juist dáárom niet gevaccineerd willen worden. En besmet raken lost het probleem niet op, slechts 6 maanden, en nog steeds een prik. Maar verder heb je helemaal gelijk, er zijn grotere problemen die onze aandacht verdienen.
 • Elma Last

  1 maand geleden
  👏🏻👏🏻 helemaal met jou eens!
 • Arja Van Hoorn - Maarseveen

  1 maand geleden
  Inderdaad! 👏🏽👍🏼
 1. Pillen geven? Eerst maar eens een gesprek, langer dan tien minuten per patiënt
  PREMIUM
  Column

  Pillen geven? Eerst maar eens een gesprek, langer dan tien minuten per patiënt

  Stel nou dat er steevast, voordat er een medisch traject in wordt gegaan, eerst een levensstijlcheck gedaan wordt? Desnoods online. Onderzoekers aan de Universiteit van Gent hebben ontdekt dat voeding een rol bij het ziekteverloop van corona zou kunnen spelen. Mensen die zwaar ziek werden of zelfs kwamen te overlijden, hadden vrijwel allemaal een ernstig tekort aan selenium en zink in hun bloed. Waar die stoffen in zitten? Vooral in vis. Ik begrijp nu waarom Urk zo ontspannen die pandemie doortokkelt.