HEERLEN - Uitingen van pensioenfonds ABP. ANP XTRA MARCEL VAN HOORN
Volledig scherm
PREMIUM
HEERLEN - Uitingen van pensioenfonds ABP. ANP XTRA MARCEL VAN HOORN © ANP / ANP XTRA

‘De situatie van mensen in de bijstand is ingewikkeld en schrijnend, ze komen er niet meer uit’

OPINIEHoewel er een groot personeelstekort heerst, zijn er twee groepen mensen die in Nederland haast geen kans maken op de arbeidsmarkt, constateert hr-manager en loopbaancoach Anieta Scholten. ‘Gevluchte Oekraïners kunnen gemakkelijk aan het werk in ons land, maar deze mensen niet.’

8 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik geloof er niets van dat mensen met een bijstands uitkering op vakantie gaan,de uitkering is zo laag dat dat helemaal niet kan,misschien soms een beetje ondersteuning van bv ouders
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Vroeger was het zo en de stelregel, wie wil werken kan werken geldt nog steeds. Wel is er (soms) een financiële drempel om aan het werk te gaan. Waar veel werkenden met een laag inkomen praktisch voor geen geen financiële tegemoetkoming in aanmerking komen, is dat bij de mensen in de bijstand juist het omgekeerde. Hierdoor houden zij netto meer over dan werkenden. Al die subsidies/tegemoetkomingen etc. moeten eraf. Daarvoor moet de bijstandsnorm omhoog en het minimum drastisch verhogen.
 • Anieta Scholten

  2 maanden geleden
  @Marcel: bedankt. @ R.Gerritsen: wat is er klets aan en hoe komen volgens jou mensen uit de bijstand en hoe kunnen vluchtelingen zo goed en zo snel mogelijk aan het werk? @Roy: Natuurlijk ligt het bij iedereen anders, maar je bent het vast wel met me eens dat de wet- en regelgeving veel te verstikkend is en mensen niet de mogelijkheid biedt om laagdrempelig en zonder angst te laten werken. @ Dirkjan: als jij mensen kent die met bijstand op vakantie gaan: fantastisch dat ze dat weten te regelen.
 • Marcel Bakker

  2 maanden geleden
  Prima stuk, ik tel alleen maar winnaars. @Dirk-Jan: Van de mensen die ik ken met een bijstandsuitkering is er geen een die op vakantie kan of gaat. @R.Gerritsen: Lekker onderbouwde reactie.
 • dirk jan radstaake

  2 maanden geleden
  Als mensen in de bijstand van de 800euro energie bijdrage op vakantie gaan heb ik geen medelijden met ze!!?