Op een tamelijk rustige A28 bij Zwolle is de spitsstrook al wekenlang open.
Volledig scherm
PREMIUM
Op een tamelijk rustige A28 bij Zwolle is de spitsstrook al wekenlang open. © Stefan Verkerk / News United

‘De tachtigkilometerzone op A28 bij Zwolle functioneert al jaren volstrekt niet’

@INGEZONDENGevaarlijk en ergerlijk vindt E.H. van Stigt Thans de tachtigkilometerzone op de A28 bij Zwolle-Zuid. ,,Ik heb dagelijks te maken met intimidatie in de vorm van toeteren en bumperkleven.’’

55 reacties

 • Aj Fossen

  4 maanden geleden
  Als je rechts blijft rijden dan heb je nergens last van, maar je hebt er altijd wat bij die dan op de middelste of linkse baan moeten blijven hangen. Dat u zich netjes aan de snelheid houdt is mooi maar dat kan dan uitstekend rechts als iedereen toch te hard rijdt.
 • Peter en Wendy Ambagtsheer-Le Griep

  4 maanden geleden
  Ik heb dezelfde ervaringen. Onbegrijpelijk die snelheden daar.
 • Ekke Haan

  4 maanden geleden
  Helemaal mee eens. Overigens ben ik veel onderweg en het is al jaren zo dat er ook nog maar een enkeling op de overige trajecten 100 rijdt. Het stikstofprobleem zou naar beneden gaan bij die snelheid. Daar kan dus geen sprake meer van zijn.
 • Pascal Van der Burgt

  4 maanden geleden
  4 banen snelweg met nauwelijks verkeer en dan 80 rijden. Er erger me er ook mateloos aan. Niet om een paar minuten eerder aan te komen, maar omdat ik bijna in slaap val en niet meer oplet. Dat komt de veiligheid niet ten goede
 • Eric Salomons

  4 maanden geleden
  Ach gewoon cruise op 85 zetten , dan rij je gewoon lekker mee , als er dan toch iemand gaat kleven gewoon gas loslaten. Nooit remmen, das echt levensgevaarlijk. En voor als die zogenaamde beroeps chauffeurs, ga toch eens niet met 1 km verschil inhalen. Dat is pas ergenis.