Wolf op de Veluwe. Is hij een bedreiging of een
Volledig scherm
Wolf op de Veluwe. Is hij een bedreiging of een © shutterstock

De wolf, aanwinst of niet? Discussieer mee

OPINIEDe wolf werd voor het eerst weer in Nederland waargenomen in 2015. Begin 2019 vestigde een wolvin zich op de Veluwe en vanaf toen is het hard gegaan. Inmiddels leven op de Veluwe vijftien tot twintig wolven. De komst van het mensenschuwe dier gaat vanaf het begin gepaard met veel discussie. 

62 reacties

 • John Hoorenman

  1 dag geleden
  De wolf hoort hier zeker niet thuis, en zorgt zeker niet voor een natuurlijk evenwicht daar hij voornamelijk domestic kuddedieren zoals schapen en geiten doodt, en niet één om zelf te eten maar soms wel 20 in één nacht. Alleen om het doden. Een stel wolven kan zeker 18 tot 22 jongen per jaar werpen, dus als er nu 36 zijn, zijner over 5 jaar minimaal 500 dus dat is wachten op veel ellende.
 • martijn huiskamp

  1 week geleden
  wolf kan wel maar in zeer kleine aantallen, Beheer dmv afschot is zeker nodig
 • MCW Modderkolk kerkhoff

  2 weken geleden
  wolf hoort niet in Nederland
 • Nt Van Ogtrop

  1 maand geleden
  Ik ben bang voor een wolf , laat staan een gewone grote hond. En de schapen boeren moeten s’nachts alert zijn voor hun vee.. zo hebben ze geen rust. Nog even dan wordt er een klein kind aangevallen. De wolven lopen al door de hoofdstraten in de dorpen en ze zeggen “ zeg Roodkapje waar ga je heen”. Ze zeggen eerder hap zei de wolf . Dat wordt nog wat. Weg met die beesten, het zijn wilde dieren e nozem zeggen echt niet: “ zeg Roodkapje waar ga je heen, en dan nog zo alleen. Hap zegt de wolf.
 • Hans Voskamp

  1 maand geleden
  De enige plek waar een roedel ongestoord zou kunnen leven zijn de gebieden rond de Oostvaardersplassen en laten we daar nou met regelmaat veel te grote groepen, kuddes of families andere beesten rond hebben lopen. Hoeven de freaks ook niet meer de wet te overtreden door stiekem bij te voeren.