Sander Wurfbain en Niko Koffeman debatteren over het al dan niet afschieten van de wolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander Wurfbain en Niko Koffeman debatteren over het al dan niet afschieten van de wolf. © ANP / ANP

De wolf bejagen? ‘We horen het hem juist naar de zin te maken’

DEBATGrondbezitters willen wolven kunnen afschieten om te voorkomen dat die te veel schade gaan aanrichten. Eerste Kamerlid Niko Koffeman (Partij voor de Dieren) is fel tegen. Hij gaat via Whatsapp in debat met vicevoorzitter van de Federatie Particulier Grondbezit, Sander Wurfbain.

19 reacties

 • Jules Vismale

  1 week geleden
  @Wim Paalderman, en als er nou eens forse beloningen worden uitgeloofd in Nederland, gelijk als in het wilde westen, om de onderwereld hier kort te houden? Daarbij schieten jagers tegenwoordig zelfs op elkaar omdat ze bijvoorbeeld andere jagers voor wilde zwijnen aanzien en heel wat mensen zullen jagers en stropers hier steeds meer verafschuwen!
 • Wim Paalderman

  2 weken geleden
  Wolf ,Prima, maar goed kort houden door bejagen ... bij overlast direct ingrijpen
 • K van Venen

  1 maand geleden
  Heel veel mensen eruit en de wolf erin.
 • Arjan Veldhuis

  1 maand geleden
  Natuur in Nederland? Hier bestaat nauwelijks natuur, wel parken en aangelegde waterpartijen. Willen wij wolven dan moet er ook plaats zijn voor andere dieren. Denk aan olifant, giraffe, tijger, leeuw, krokodil, zwarte beer en graag nog meer mensen plus auto's. Dan kun je simpel op safari in Beekbergen, Heino of zelfs in je eigen achtertuin. Geen vervuilend vliegtuig meer en kan Lelystad definitief dicht. Geweldig! Koop alvast een goede de camera, statief plus professioneel tropenpak! Succes.
 • Anne Noort

  1 maand geleden
  Ada Schouten: In andere landen waar de wolf (weer) in dichtbevolkte gebieden voorkomt en er dus ook wel eens één door een dorp of stad loopt gebeurt dit ook niet. Ik word echt een beetje moe van de Roodkapje-argumenten die op niets gebaseerd zijn. Niet op feiten in elk geval.