Kalfsvlees wordt bij Ekro klaar gemaakt voor export naar China.
Volledig scherm
Kalfsvlees wordt bij Ekro klaar gemaakt voor export naar China. © Van Drie Group

Dierenactivisten die zich vastketenen in een kalverslachterij: helden of misdadigers?

LEZERSREACTIESEen grote groep dierenactivisten brak gisteravond in bij kalverslachterij Ekro in Apeldoorn en ketende zich vast in de productieruimte. Voor de ene lezer die reageert zijn het helden, voor de andere misdadigers. ,,Voor of tegen de industrie, van andermans spullen blijf je met je poten af.’’

6 reacties

 • Marlous Alferink

  2 maanden geleden
  Vind dit erg extreem! Demonstreren daaraan toe...maar bedrijf op zo'n manier stil leggen. En ik eet er echt geen stuk vlees minder om!!! Nee zou niet ongestraft moeten blijven.
 • Pim Willemsen

  3 maanden geleden
  Yvonne, planten, struiken, groenten en fruit worden losgescheurd en levend in stukken gesneden, levend in kokend water gegooid. Hoezo leed van levende wezens? Respect voor de natuur. Roos Vonk had laatste een opmerking waarbij ze te kennen gaf dat groenten, planten en struiken maar veel gegeten moesten worden. Plantenbeul!
 • Jos Thomassen

  3 maanden geleden
  Een organisatie die het tot haar doel maakt jaarlijks een eind te maken aan miljoenen dierenlevens moet niet raar opkijken als stevig verzet daartegen wordt geboden. Vanuit een echte dierenliefhebber bekeken is het bedrijf uiteraard een massamoordenaar. Niet iedereen accepteert dergelijk dierenleed en dat is maar goed ook. Hoewel over de vorm van protest wel gediscussieerd kan worden uiteraard. Ik vind het proportioneel.
 • Yvonne Veld

  3 maanden geleden
  Pim: Misschien zijn mensen het enorme dierenleed in de bio-industrie anno 2021 meer dan zat en helpt het liefdevol pamperen van de vlees(vr)eters niet meer gezien de vele misstanden in deze branche. Hoe erg het ook is om te zien, de wreedheden t.a.v. andere levende wezens kan mij niet zichtbaar genoeg gemaakt worden. Het is tijd voor het krijgen van inzichten. Mensen heten beschaafd te zijn, laat men zich daar dan ook eindelijk eens naar gedragen.
 • W.O.U. de Vries

  3 maanden geleden
  enkele reis siberie