Langer thuis blijven wonen betekent niet per se dat je bestaande huis daar geschikt voor is, zegt Jackie van Beek.
Volledig scherm
PREMIUM
Langer thuis blijven wonen betekent niet per se dat je bestaande huis daar geschikt voor is, zegt Jackie van Beek. © privefoto/anp

Directeur zorgcentrum bezorgd: ‘Bouw huizen voor zorgbehoe­ven­de ouderen, toon daadkracht’

OPINIEThuis verplegen van ouderen bespaart honderden miljoenen euro’s minder dan waar het kabinet op rekent, blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Actiz. Tegelijkertijd stokt de woningbouw voor ouderen, meldde minister Helder vorige week. ‘Wij maken ons zorgen’, zegt Jackie van Beek die directeur is van Woon-, Zorg- en Dienstencentrum ’t Dijkhuis in Bathmen.

11 reacties

 • HAM Boelens

  2 maanden geleden
  Bejaardenhuizen zijn huizen waar de hardwerkende bejaarden eindelijk rust krijgen. Kunnen wandelen, naar een concert, schilderen fietsen op een duofiets, een Schoonheidspecialist, kapper of pedicure dat allemaal, als ze willen. Niet afhankelijk zijn van mantelzorgers. Zorg krijgen waar nodig. En wat nog het belangrijkste is dat ze samen (echtparen, zusters is broers) daar kunnen gaan wonen. Dat moet terug komen. BEJAARDENHUIZEN. Met een dagopvang voor baby’s t/m 3 jarigen. Leuk voor bejaarden.
 • Anieta Scholten

  2 maanden geleden
  Helemaal mee eens Jackie!. En niet alleen verpleeghuizen, maar ook wat we vroeger ‘bejaardenhuizen’ noemden. Zo bied je ouderen de mogelijkheid om kleiner en praktischer te wonen, met als neveneffect doorstroming op de woningmarkt.
 • rob jansen

  2 maanden geleden
  Voortgang van asociaal beleid van asociale kabinet. Keer op keer beleid voeren waar bevolking tegen is. De burger heeft ze wat mij betreft nog niet goed genoeg afgestraft bij de laatste verkiezingen
 • marion van kooij

  2 maanden geleden
  Ze hadden nooit de bejaardencentra moeten opheffen. Nu zitten heel veel oudjes alleen in hun vaak te grote huis, zijn afhankelijk van dure zorg. Bouw een leuk gezondheidshuis, bijvoorbeeld in de stijl van Pieters en Bloklands in Amersfoort. hulp in huis aanwezig voor wie het nodig heeft, niet meer eenzaam en stukken goedkoper dan een huis vol hulpmiddelen en dure zorg.
 • Johan Van Maanen

  2 maanden geleden
  Helemaal mee eens onze ouders hadden het prima na hun zin een fijn appartement en eigen baas.konden zelf koken en geweldige verzorging toen het nodig was.eenzaamheid is er ook niet je kunt overal aan mee doen.snel meer van deze zorg.hoeft het zorgpersoneel ook niet zoveel met de auto naar de mensen toe.