Leerlingen zijn creatief in het meesmokkelen en gebruiken van een telefoon in een klas waar dat niet mag. Er gaan stemmen op voor een wettelijke regeling. Maar er is meer nodig, zegt docent Gijs Korenblik.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen zijn creatief in het meesmokkelen en gebruiken van een telefoon in een klas waar dat niet mag. Er gaan stemmen op voor een wettelijke regeling. Maar er is meer nodig, zegt docent Gijs Korenblik. © Emiel Muijderman/Gijs Korenblik

Docent Gijs: ‘Telefoons op school verbieden is domweg te simpel’

OPINIEDe roep om een verbod op mobiele telefoons in klaslokalen klinkt luid en de minister overweegt een verbod. Maar volgens docent Gijs Korenblik is dat te simpel. ‘Een school kan de telefoon wel verbieden, maar dan blijft het dweilen met de kraan open.’

9 reacties

 • P Avink

  2 maanden geleden
  Bij mijn dochter op school gaat dat anders prima, bewustwording en heldere straffen, helemaal goed.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  H.de Vries. Helemaal mee eens en smokkelen ze toch dat kreng mee de klas in afpakken en maand kwijt plus een gesprek met de ouders omdat het mede hun schuld is maar ja....opvoeden is een woord dat veel ouders niet meer kennen.
 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Nee, je moet kinderen niks verbieden, daar krijgen ze 'complexen' van!! Laat maar waaien.
 • Roel Akkerman

  2 maanden geleden
  De Overheid en scholen laten het na om zelf digitale lesmethoden te ontwikkelen. Het enige wat ik nu zie zijn gedigitaliseerde boeken.
 • henry van noort

  2 maanden geleden
  Meteen mee beginnen. Ouders hebben hierin ook een rol En wel een telefoon in de klas meenemen… dan telefoon een week kwijt Schermpjes Volk.