Een e-bike in een fietsenwinkel.
Volledig scherm
Een e-bike in een fietsenwinkel. © ANP

E-bike-terroristen: Dit weekend moest ik er alweer bijna vier van mijn bumper schrapen

GastschrijversLeuk, dat mooie weer. Maar het heeft ook nadelen. Na een winterperiode waarin ze al advocaat slurpend dagelijks een aantal kruiswoordpuzzels probeerden op te lossen, trekken ze nu bij de eerste zonnestralen weer en masse naar buiten: senioren op e-bikes. Of elektrische fietsen, zo u wilt. En ik vind het een prachtige uitvinding, eerlijk. Ik zie ook veel jongeren met zo’n trapondersteuning naar Zwolle of Kampen fietsen en dat maakt me jaloers.

16 reacties

 • Bertus van Asselt

  23 uur geleden
  Totaal misplaatst stuk! Ik ben zelf een zestig plusser en ja ik heb ook een E-bike. Maar ik zie vanaf mijn fiets vaker dat automobilisten fouten maken dan die fietsers. Gelukkig heb ik een goed reactievermogen en ik ben ook niet te beroerd om een hand uit te steken. Maar de huidige auto's schijnen steeds minder uitgerust te worden met een richtingaanwijzer. Kijk eerst naar je eigen weggedrag en dan naar een ander.
 • Jacques Bergenhenegouwen

  1 dag geleden
  Veel auto's gebruiken bij het afslaan geen richtingaanwijzer meer. De reden is de stroom is te duur of de accu raakt te snel leeg. Hahaha. Weinig keren krijg je voorrang ook al heb je dat. Op de e-bike staan de remmen vaak op langzaam afremmen als ie van een beurt terug komt. Een noodstop die soms nodig is, is dan niet te maken.
 • Marcel Suykerbuyk

  2 dagen geleden
  Dat heb ik nou andersom, kom vaak in aanraking met rotondes. Automobilisten zien je aankomen,en geven dan een dotje gas bij ,omdat ze niet willen stoppen. Dus als ik aankom houd ik er al rekening mee dat ze doorrijden.
 • Wietse L

  2 dagen geleden
  Je bent pas een echte chauffeur in het verkeer wanneer je de fouten van een andere weggebruikers kunt opvangen dit lukt natuurlijk niet altijd maar het scheelt wel onnodige brokken.
 • Yvonne Veld

  2 dagen geleden
  Je hebt e-bikers en e-racers. Veel 60+'ers hebben een e-bike met voorwielmotor, deze gaan wel degelijk harder dan bikes met middenmotor waar op 25 km/u er gewoon een rem op gaat. Je kunt wel doortrappen maar dan moet je een stuk zwaarder trappen. Een fiets met voorwielmotor wil altijd voorwaarts, net een heet paard. Tel dit op bij het reactievermogen van iemand. E-bikes zijn er al jaren, toch niet onder een steen geleefd? Anticiperen en aanpassen aan de verkeersomstandigheden moet iedereen doen.