Een e-bike in een fietsenwinkel.
Volledig scherm
Een e-bike in een fietsenwinkel. © ANP

E-bike-terroristen: Dit weekend moest ik er alweer bijna vier van mijn bumper schrapen

GastschrijversLeuk, dat mooie weer. Maar het heeft ook nadelen. Na een winterperiode waarin ze al advocaat slurpend dagelijks een aantal kruiswoordpuzzels probeerden op te lossen, trekken ze nu bij de eerste zonnestralen weer en masse naar buiten: senioren op e-bikes. Of elektrische fietsen, zo u wilt. En ik vind het een prachtige uitvinding, eerlijk. Ik zie ook veel jongeren met zo’n trapondersteuning naar Zwolle of Kampen fietsen en dat maakt me jaloers.

20 reacties

 • Melle van der Meulen

  2 maanden geleden
  Geweldig stukje! En midden in de roos. Overigens, groepjes senioren op de fiets in landelijke gebieden is sowieso al Russisch Roulette met jouw bumper of motorvoorwiel. Zij denken namelijk dat zij het alleenrecht bezitten op het stukje weg waar de grijze permanentjes en grijze baardjes zich bevinden. Liefst drie naast elkaar en weigeren om ruimte te maken voor andere weggebruikers. Het geeft zoveel rommel als ze met hun achten of zessen een valpartij uit de Tour gaan imiteren door jou.
 • Marco van de Rozenberg van de Rozenberg

  3 maanden geleden
  Hallo Nick, Voor iemand die dergelijk veel aanpassingsproblemen met de huidige maatschappij vertoont geldt maar een advies: Blijf binnen!!! Of in ieder geval binnen je eigen vertrouwde Genemuiden. Dat is voor iedereen een stuk veiliger.
 • Maaike van der Meulen

  3 maanden geleden
  Top stukje. Alleen om het nu alleen op ouderen te richten vind ik niet zo netjes. Iedereen fietst op zo'n ding. Waar ik tegen aan loop of eerlijk gezegd fiets is dat als je als fietser over wilt steken niet altijd ziet of iemand op een gewone of elektrische rijdt. En door de "makkelijke" fietshouding kan het dus beiden zijn. Als je dan dus toch over steekt baal ik van die scheld kannonade. Er zit ook een rem op die fiets. Dus ik ben voor een duidelijkere herkenbaarheid van de elektrische fiets.
 • diesel2015 Huiskamp

  3 maanden geleden
  Ik ben 67 jaar heb een E bike. Ik rem wel af op kruisingen en rotondes ondanks het feit dat ik voorrang heb. Anticiperen heet dat. Ik sta niet midden op het fietspad kaart te lezen. Gewoon scherp zijn geen egocentrisch gedrag en opletten. Ja idd veel 65 plusses realiseren zich niet dat je op een brommer zit. Net terug van een weekendje Vlieland waar hoofdzakelijk huurfietsen rond blazen. Levensgevaarlijk. Ik was blij dat ik regelmatig wel anticipeerde. Dus hou op zeg. Dit is een waarheid als een
 • Bertus van Asselt

  3 maanden geleden
  Totaal misplaatst stuk! Ik ben zelf een zestig plusser en ja ik heb ook een E-bike. Maar ik zie vanaf mijn fiets vaker dat automobilisten fouten maken dan die fietsers. Gelukkig heb ik een goed reactievermogen en ik ben ook niet te beroerd om een hand uit te steken. Maar de huidige auto's schijnen steeds minder uitgerust te worden met een richtingaanwijzer. Kijk eerst naar je eigen weggedrag en dan naar een ander.