Dan maar op de fiets naar de voedselbank? Henk Messchendorp vindt dat het kabinet treuzelt. ‘Landen om ons heen met een lagere inflatie doen wel iets voor de laagstbetaalden.’
Volledig scherm
PREMIUM
Dan maar op de fiets naar de voedselbank? Henk Messchendorp vindt dat het kabinet treuzelt. ‘Landen om ons heen met een lagere inflatie doen wel iets voor de laagstbetaalden.’ © ANP / ANP XTRA

Econoom: ‘Behoed ons voor een ramp, compenseer hoge leefkosten nog dit jaar’

OPINIEDe koopkracht staat zwaar onder druk door hoge prijzen. Het kabinet moet met spoed, nog dit jaar, het koopkrachtverlies van de huishoudens met lagere en middeninkomens compenseren, zegt gepensioneerd econoom Henk Messchendorp uit IJhorst. ‘Loden last wordt niet weggenomen door energiefonds.’

6 reacties

 • M.H. van den Brink

  2 weken geleden
  A.G. de Jong, we weten al langer dat u de agressie van Poetin goed praat. Als ik u was zou ik kijken of ik in Rusland zou kunnen gaan wonen, dan heeft u ook geen last van de gevolgen van de sancties. Het Westen had al moeten reageren toen de Krim werd bezet. Nu dacht Poetin dat hij weer vrij spel zou hebben.
 • Hans Kelderman

  2 weken geleden
  Ik hoop dat het de coalitie partijen heel veel stemmen gaat kosten in maart aanstaande. D66 splinterpartij en vvd een minderheids partij, en Kaag en Rutte passed.
 • Marianne Klaasen

  2 weken geleden
  100% eens met deze man. Deze regering helpt Nederland in sneltreinvaart naar de afgrond en er is geen weg meer terug. Maar besef wel dat willens en wetens gebeurt door de linkse elite in deze regering. Geen vlees meer eten en in de kou zitten, dat is waar Kaag en Klaver voor staan. En zelf wel in hun riante en goed verwarmde huizen zitten. Hoezo compensatie? De prijzen van levensonderhoud en energie lopen heel erg snel op. En de regering zou op de rem moeten trappen.
 • J Visser

  2 weken geleden
  Het kabinet vergeet dat de middenklasse een land draaiend houdt. Als die meer betalen voor energie gaan ze minder besteden in een winkel. Beter nu de heffingen eraf via BTW uit winkels komt dat geld toch wel weer bij de overheid.
 • A.G. de Jong

  2 weken geleden
  Er wordt gesproken over compensatie, maar allereerst moet iedereen beseffen dat de huidige inflatie en hoge energieprijzen kunstmatig zijn! Veroorzaakt door nutteloze (en averechts werkende) sancties tegen Rusland en door totaal onzinnig klimaatbeleid! Daardoor komen mensen in de problemen. Er zitten ook enorme belastingen op aardgas en elektriciteit, maar deze verlagen is dan ineens geen optie voor deze regering. Liever wijst men naar Poetin. Maar wie durft na te denken wijst naar Rutte!