Er zijn allerlei handeltjes en trucs om je huisdier rustig te krijgen bij de jaarwisseling. Columniste Renske Kruitbosch heeft een handiger oplossing.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn allerlei handeltjes en trucs om je huisdier rustig te krijgen bij de jaarwisseling. Columniste Renske Kruitbosch heeft een handiger oplossing. © Roos Klunder / Sandra Zeilstra

Een simpele tip van de pony: steek gewoon géén vuurwerk af

columnStel nou dat u zeven keer beter zou horen dan u nu doet. Ik besluit even gezellig de breinaald langs een ballonnenboog te halen. Knettert het al in de bovenkamer?

8 reacties

 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  Al zouden de honden die er last van hebben al verkeerd opgevoed zijn, denk dan in ieder geval eens aan mensen met PTSS, hersenletsel, tinittus, hyperacusis, etc. voor wie die dagen een hel zijn. Of zijn we in Nederland zover afgedaald dat we alleen nog maar aan ons eigen pleziertje hoeven te denken. Erg zielig als je zonder dat geknal al geen oud en nieuw kunt vieren. En zeker als je daar weken van te voren al voor moet 'oefenen'.
 • Irene van Heiningen

  2 maanden geleden
  Slimme pony
 • Michel de Jong

  2 maanden geleden
  @Yvonne indien u wel verstand heeft van gedrag en emoties bij dieren, dan behoor ik onze huisdieren dus bang te maken voor vuurwerk? Ik spreek uit eigen ervaringen en van mensen om mij heen die hetzelfde principe hanteren. Of dat maakt of ik er verstand van heb of niet is helemaal niet relevant. Onze dieren waren en zijn lekker rustig met oud&nieuw, maar dat komt niet zonder inspanning van onze kant.
 • G. Van der Meij

  2 maanden geleden
  Twee honden hier die totaal niet bang zijn voor vuurwerk. Hun "voorgangers" ook nooit bang geweest. Waardoor of door wie het komt dat ze niet bang zijn, geen idee. Maar prettig is het wel om deze tijd.
 • Yvonne Dijk

  2 maanden geleden
  M. de Jong en P. Avink: Ga hier a.u.b. geen onzin verkopen als je geen enkel verstand hebt van gedrag en emoties bij dieren.