De digitale dokter. Renske heeft er moeite mee.
Volledig scherm
PREMIUM
De digitale dokter. Renske heeft er moeite mee. © ANP/de Stentor

Foto’s maken van onze aandoeningen zodat een digidokter onze kiekjes kan bestuderen: is dat de toekomst?

columnStel nou dat u last heeft van wat jeukerij. Plek mag u zelf verzinnen. Zou u een foto maken en die via een app naar de dokter sturen?

9 reacties

 • P Schievink

  3 maanden geleden
  Nu pas? Die optie al paar jaar in gebruik. Handig ook. Foto van verkleurde tenen en paar uur later fysiek kijken door arts. Met telefoontje was het nooit zo snel gegaan dan met het plaatje erbij . Later bij reumatoloog zelfde plotseling verergering een foto gestuurd zelfde dag teruggebeld morgen langs komen. Een foto zegt soms meer dan duizend.....ik vind e-consult makkelijk en ik heb geen uur nodig gehad om het te leren gebruiken met mijn 68 j. Ik zorg zo voor meer ruimte voor anderen?
 • Yvonne Dijk

  3 maanden geleden
  J. Verboom: De huisarts heeft altijd de eindverantwoordelijkheid, die zal er heus ook wel naar kijken voor er ern oordeel of advies komt. Daarnaast zijn doktersassistenten veelal goed opgeleide en ervaren mensen en dus veel meer dan een veredelde telefoniste.
 • M.H. van den Brink

  3 maanden geleden
  De huisartsen zijn, door eisen van de zorgverzekeraars, heel veel tijd kwijt aan administratie. Tegelijkertijd krijgen ze steeds meer taken toegedeeld, waar weer te weinig geld tegenover staat.
 • JM SCHINKEL

  3 maanden geleden
  Liever zo dan helmaal geen arts meer. Ook daar is ook een tekort. Doe wat je zelf kunt doen dan is er tijd voor hen die dat echt nodig hebben.
 • Ineke Van Oorschot

  3 maanden geleden
  Helemaal mee eens