Stel dat de gasschade ergens anders in het land was ontstaan, zo vraagt columniste Renske Kruitbosch zich af.
Volledig scherm
PREMIUM
Stel dat de gasschade ergens anders in het land was ontstaan, zo vraagt columniste Renske Kruitbosch zich af. © Roos Klunder / Robin Utrecht

Groningers kunnen roepen wat ze willen over hun schade, maar niemand lijkt ze te willen horen

COLUMNStel nou dat die aardbevingen niet in Groningen zouden plaatsvinden, maar in Utrecht. Of in Hilversum. Hoewel, daar rommelt en beeft het ook zonder gaswinning al aardig.

5 reacties

 • Emma Nieboer

  2 maanden geleden
  Makkelijk als je zelf niet in Groningen woont om te stellen dat de gaskraan open moet.
 • Jan Kelder

  2 maanden geleden
  De EU heeft een energie (gas) probleem, dus snel met miljarden vanuit de EU naar Groningen, die mensen allemaal de schade ruim vergoeden, eventueel zorgen voor bouwvergunningen op een andere plaats in Groningen en open met die gasvelden !!! De mensen daar blij en eindelijk tevreden en ook de rest van Europa !!!!!!!! We kunnen wel alles (snel) regelen voor Oekraïne maar niet voor onze Nederlanders !!?? Ik begrijp er niets van !!!!!
 • Albert Kuipers

  2 maanden geleden
  En toch snap ik het wel, als je daar met een zak geld rammelt is iedereen er als de kippen bij om erven graantje van mee te pikken. Dan is het een heel karwei om uit te zoeken wie waar recht op heeft. Het is tenslotte wel gemeenschap geld wat er wordt uitgedeeld.
 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Ja, in Den Haag kunnen ze alleen maar beloven en beloven.......maar bijna niks doen En dan hoor je nu allerlei geruchten om opnieuw de gasvelden open te gooien. Kun je voorstellen dat de Groningers daar niets van willen weten.
 • S Horstink

  2 maanden geleden
  Laten ze de problemen van de aardbevingsgebied schade nu eens oplossen de een na de andere kwibus komt er kijken maar er gebeurt niets. Draai die gas kraan gewoon weer open dan is het gas probleem is weer opgelost. En geeft de mensen met schade allemaal €300.000 zodat ze de schade opkunnen knappen. En met deze gas prijzen zijn de kosten zo weer terug verdiend.