Loslopende katten zijn lezer C. van der Heijden een doorn in het oog.
Volledig scherm
PREMIUM
Loslopende katten zijn lezer C. van der Heijden een doorn in het oog. © stock.xchng

‘Het wordt tijd om bazen te verplichten hun katten binnen te houden’

@ingezondenOp twee derde van het jaar zijn al meer katten vermist in Apeldoorn dan in 2021. C. van der Heijden vindt het niet gek dat er zoveel katten verdwijnen in Apeldoorn.

101 reacties

 • B Zieleman

  2 weken geleden
  @Rob van Gelder: gooi die drollen van die kat bij je buurvrouw in de tuin. Katten binnenhouden en de tuin aanpassen, zodat ze niet weg kunnen. Ik lees nergens het gevaar van vergiftigingen, aanrijdingen en vermissingen. Dat zijn de grootste redenen dat ik vind dat katten bij huis moeten blijven. Ik heb zo vaak de politie gebeld ivm met doodgereden katten 's nachts, zo triest en merendeels hebben ze ook nog geen chip. Kijk maar eens op Amivedi. Ze mogen officieel ook helemaal niet loslopen.
 • Anders B.

  2 weken geleden
  Een fok handels en houdverbod voor alle recreatieve en werk dieren graag
 • A.H.L. Kracht

  2 weken geleden
  Mijn kat heeft nog nooit buiten haar behoefde gedaan. Altijd binnen op de bak. Je kan ze het aanleren door ze 6 maanden binnen te houden.
 • Rob van Gelder

  2 weken geleden
  Wij hebben een oprit met wit grind. De buren hebben een kat die onze oprit als kattenbak gebruikt, iedere dag ligt er verse kattenstrond en wij moeten het opruimen want de buurvrouw doet het niet. Bovendien pist diezelfde kat regelmatig tegen onze voordeur. Ik heb de buurvrouw erover aangesproken maar haar enige antwoord is 'Ik kan hem moeilijk aan een touwtje houden'. Het is dus ons (grote) probleem, maar dat is toch niet redelijk ? Kattenliefhebbers vinden van wel zie ik aan de reacties.
 • M.H. van den Brink

  2 weken geleden
  Volgens een hele rare wet moeten huisdieren hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Dus zowel honden als katten kunnen hun gang gaan. Vreemd is dan wel weer dat het voor honden verboden is om achter wild te jagen, terwijl de wolf, waarvan zij afstammen, juist daarom door sommigen juist in Nederland wordt welkom geheten.