Mijn moeder in de pers. Zij en haar zussen waren de eerste vrouwelijke pompbedienden in het land, in de jaren vijftig. Ze waren een attractie.
Volledig scherm
PREMIUM
Mijn moeder in de pers. Zij en haar zussen waren de eerste vrouwelijke pompbedienden in het land, in de jaren vijftig. Ze waren een attractie. © BN DeStem

Hoera voor mijn moeder, zij baande de weg!

ColumnMijn moeder heeft altijd gewerkt. Dat is bijzonder. Want toen ze begin jaren zestig haar eerste kind kreeg, was het enige recht voor veel vrouwen het aanrecht. Het kán geen toeval zijn dat ze maandag jarig is, op Internationale Vrouwendag.  Een dag waarop mijn moeder een bedankje verdient.

 1. Britse voetbalclubs boycotten social media: ‘Heeft alleen zin als alle clubs meedoen’
  Sam Allardyce

  Britse voetbal­clubs boycotten social media: ‘Heeft alleen zin als alle clubs meedoen’

  Alleen een massale boycot van sociale media door alle topclubs in het betaald voetbal van Engeland heeft zin als protest tegen onlineracisme en discriminatie. Dat zegt coach Sam Allardyce van West Bromwich Albion in reactie op het besluit van de Schotse kampioen Rangers en Swansea City een week lang alle sociale media in de ban te doen. De clubs namen deze maatregel nadat meerdere spelers het slachtoffer waren van kwetsende en racistische uitingen.
 1. Video van de Dag | Een bijzondere missie van Sanie (23) tegen coronaverveling (en dat kostte 1200 euro)
  Play

  Video van de Dag | Een bijzondere missie van Sanie (23) tegen coronaver­ve­ling (en dat kostte 1200 euro)

  12 april
 2. Eén jaar celstraf voor veroorzakers fipronilaffaire
  Play

  Eén jaar celstraf voor veroorza­kers fipronilaf­fai­re