Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP / Koen van Weel

Is China dan écht de enige optie voor de Dolfinarium-dolfijnen?

DOMINIQUE DOET NAVRAAGDataverslaggever Dominique Voss zoekt de feiten achter beweringen en getallen. Deze week: het Dolfinarium gaat acht dolfijnen verhuizen naar een park in China. ,,Er zijn op dit moment geen andere opties”, stelt mariene bioloog Benjamin Schulz. Maar klopt dat wel?

1 reactie

 • Anny Eeltink

  3 maanden geleden
  Oké, dus om tot een oordeel te komen of de bewering van de bioloog van het Dolfinarium klopt gaat u navraag doen... bij de bioloog van het Dolfinarium om...vervolgens tot het oordeel te komen dat zijn eigen bewering klopt, omdat....hij dat zegt? Werkelijk? Mijn hemel wat een vreselijk slecht stuk.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. ‘Gooi de kennis van ‘hoeders van het landelijk gebied’ niet uit het waterschap’
  PREMIUM
  OPINIE

  ‘Gooi de kennis van ‘hoeders van het landelijk gebied’ niet uit het waterschap’

  Boeren, bedrijven en natuurorganisaties moeten geen zetels meer toegewezen krijgen in het waterschap, vindt de Waterschapspartij. Ze zouden maatregelen tegen droogte en wateroverlast tegenhouden. De Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) is bezorgd. ,,Geef je hen geen zetels meer, dan verlies je specialistische deskundigheid en kennis van het lokale agrarische gebied’’, zegt Nicole Koks.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.