De Kerncentrale Borssele. Kiezen we weer de richting van kernenergie?
Volledig scherm
De Kerncentrale Borssele. Kiezen we weer de richting van kernenergie? © Arie Kievit

Is kernenergie dan toch een goede optie? Discussieer mee

OPINIE I VIDEONu de energieprijzen explosief stijgen, klinkt de roep om kernenergie weer vaker.  Ook omdat windenergie- en zonneparkplannen niet van de grond komen door tegenstand van omwonenden. Is kernenergie dan niet een logische gedachte? Opvallend veel landen lijken weer brood te zien in kernenergie.

5 reacties

 • B Zieleman

  5 dagen geleden
  Ze moeten eerst nu eens nagaan wie nou de grootste stroomverbruikers zijn. De gemiddelde burger heeft vaak ledlampen en energiezuinige apparaten. Kijk naar de industrie: er komen steeds meer enorme industriële betonnen dozen, waarvan er ook veel gekoeld moeten worden. Datacenters gebruiken enorm veel stroom. Straatverlichting is een stroomslurper. Wat nog meer? Windmolens zijn een verschrikking, zonneparken ook, maar waarom niet hoger plaatsen incl. ruimte, zodat het vee er onderdoor kan lopen?
 • Robbert Scholten

  2 weken geleden
  Ik vind kernenergie een uitstekende optie,we hebben het gewoon nodig,daar kunnen andere energie bronnen niet aan tippen
 • René Roetert Steenbruggen

  1 maand geleden
  https://youtu.be/CnV-OIMWg7E
 • Martin F

  1 maand geleden
  Zonnepanelen (flink vervuilend productieproces) en windmolens (enorme vogelsterfte) zijn ook niet bepaald natuurvriendelijk. Nog afgezien van de landschapsvervuiling. Schonere alternatieven met minder impact op mens en milieu zijn dus erg welkom!
 • A.G. de Jong

  1 maand geleden
  Natuurlijk zal de energiebehoefte alleen maar stijgen en nooit afnemen, met de technologische voortgang komen er alleen maar meer (slimme) apparaten en die verbruiken nu eenmaal energie. En we kunnen het land ook niet volzetten met inefficiënte zonnepanelen en ziekmakende windmolens. Als je de inzet van fossiele brandstoffen wilt verminderen dan kom je dus al snel op kernenergie uit als een goed en schoon alternatief. Jammer dat daar niet al veel eerder veel meer in is geïnvesteerd!
 1. ‘Logisch dat uitkering aanvragen emotie oproept; je moet steeds bewijzen dat je onschuldig bent’
  PREMIUM
  OPINIE
  2

  ‘Logisch dat uitkering aanvragen emotie oproept; je moet steeds bewijzen dat je onschuldig bent’

  Gesprekken met burgers over uitkeringen en toeslagen monden nogal eens uit in verbaal geweld en intimidatie van ambtenaren. Daarom legde de gemeente Dronten deze gesprekken soms vast, maar stopte ermee na commotie over privacy. Volgens politicus Paul Vermast is een totaal andere benadering nodig. ,,Dat deze gesprekken spanning en emotie oproepen, zit ingebakken in de regelingen.’’