De Kerncentrale Borssele. Kiezen we weer de richting van kernenergie?
Volledig scherm
De Kerncentrale Borssele. Kiezen we weer de richting van kernenergie? © Arie Kievit

Is kernenergie dan toch een goede optie? Discussieer mee

OPINIE I VIDEONu de energieprijzen explosief stijgen, klinkt de roep om kernenergie weer vaker.  Ook omdat windenergie- en zonneparkplannen niet van de grond komen door tegenstand van omwonenden. Is kernenergie dan niet een logische gedachte? Opvallend veel landen lijken weer brood te zien in kernenergie.

27 reacties

 • B Zieleman

  4 weken geleden
  Waterstofcentrales bouwen en dan weg met al die lelijke windmolens en zonneparken!
 • B.J. Mastenbroek

  1 maand geleden
  De hele discussie vóór of tegen kernenergie is in Nederland volstrekt zinloos. Geen enkele commerciële onderneming zal investeren in kernenergiecentrales in Nederland. De politieke wind waait hier elke week anders en Nederland stapt uit het verdrag dat investeringen beschermt tegen staatswillekeur. Als Nederland kernenergie zou willen, is dat alleen maar mogelijk als de overheid het zelf betaalt.
 • JWLM kemperman

  2 maanden geleden
  Het is jammer dat vooroordelen kernenergie zo in een negatief daglicht zetten. De energie die vrijkomt bij kernreactoren hebben buiten de radioactieve resten en opslag geen negatie effect op; opwarming co2 en vervuiling door verbranding. Alleen heel veel positieve kanten massa's energie flexibel snel leverbaar. Ervaringen opbouwen met hoog energie projecten en vernieuwingen. Angsten wegnemen en weg vrijmaken Kernfusie en andere hoog energie trajecten schaalverkleining en gebruiksvriendelijkheid.
 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Ik vind dat kernenergie nu wel kan,het kan veiliger,dat is wel bewezen,het is niet goedkoper,tenminste nu niet,het geeft minder stof en uitstoot
 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Ik vind kernenergie nu volkomen acceptabel,de kinderziektes zijn wel voorbij en risico,s zijn er bij iedere vorm van energie