Heidi Looy uit Reeuwijk is weidelijk jager in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Heidi Looy uit Reeuwijk is weidelijk jager in Nederland. © Foto Freddy Schinkel / Sasha Lambert

Jager Heidi over haat, polarisatie en de wolf: ‘Ene verhaal is nog bloederiger dan het andere’

OpinieDe Faunabescherming wil de jacht op herten en zwijnen op een deel van de Veluwe afschaffen, omdat jagen het leefgebied van de wolf verstoort. Jager Heidi Looy vindt het een eenzijdig verhaal. ,,Een jager doet aan beheer en behoud, de wolf stopt niet tot het laatste dier dood is.’’

23 reacties

 • Sanny Klingler-Sadelaar

  4 maanden geleden
  Al die mensen die voor de wolf zijn moeten dan samn maar zorgen voor goed hekwerk om de schapen te beschermen. Die worden niet gedood voor het voer maar alleen voor het doden, triest!
 • Jules Vismale

  6 maanden geleden
  Jagers zijn de meest onsportiefste figuren in de natuur die nooit hun leven op het spel zetten omdat zij namelijk doden van een hele verre en veilige afstand! De wolf daarentegen verbruikt ontzettend veel energie als hij gaat jagen en heeft daar ook niet altijd even veel succes is! Dan maar meer wolven hier!
 • Marijke Van der Veen

  1 jaar geleden
  Hahaha , Heidi in de bocht , ze denkt dat door het vermoorden van arme dieren dat dat bij de natuur hoort .. hahaha
 • B Zieleman

  1 jaar geleden
  Als er wild verminderd moet worden (zie liever mensen minderen, Nederland zit vol), dan prefereer ik afschot door professionele jagers dan dat ze door de wolf gegrepen worden. Jagers schieten normaalgesproken met 1 kogel raak, terwijl de wolf de dieren levend uiteen scheuren! En boerderijdieren zijn niet zo schuw als wilde dieren, dus een hele makkelijke prooi. En eenmaal de smaak te pakken, zal de wolf deze dieren weer pakken. Het zullen je eigen dieren maar zijn die verscheurd worden! Triest!
 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  Eigenlijk is het vreemd dat veel mensen Midas Wolf uit de Donald Duck veroordelen omdat hij op drie biggetjes jaagt terwijl dezelfde mensen, hypocriet genoeg, zelf varkensvlees consumeren, op de moslims na dan! Wolfje, diens brave zoontje, is een betere reclame voor de echte wolven.