Heidi Looy uit Reeuwijk is weidelijk jager in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Heidi Looy uit Reeuwijk is weidelijk jager in Nederland. © Foto Freddy Schinkel / Sasha Lambert

Jager Heidi over haat, polarisatie en de wolf: ‘Ene verhaal is nog bloederiger dan het andere’

OpinieDe Faunabescherming wil de jacht op herten en zwijnen op een deel van de Veluwe afschaffen, omdat jagen het leefgebied van de wolf verstoort. Jager Heidi Looy vindt het een eenzijdig verhaal. ,,Een jager doet aan beheer en behoud, de wolf stopt niet tot het laatste dier dood is.’’

21 reacties

 • Marijke Van der Veen

  2 maanden geleden
  Hahaha , Heidi in de bocht , ze denkt dat door het vermoorden van arme dieren dat dat bij de natuur hoort .. hahaha
 • B Zieleman

  2 maanden geleden
  Als er wild verminderd moet worden (zie liever mensen minderen, Nederland zit vol), dan prefereer ik afschot door professionele jagers dan dat ze door de wolf gegrepen worden. Jagers schieten normaalgesproken met 1 kogel raak, terwijl de wolf de dieren levend uiteen scheuren! En boerderijdieren zijn niet zo schuw als wilde dieren, dus een hele makkelijke prooi. En eenmaal de smaak te pakken, zal de wolf deze dieren weer pakken. Het zullen je eigen dieren maar zijn die verscheurd worden! Triest!
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  Eigenlijk is het vreemd dat veel mensen Midas Wolf uit de Donald Duck veroordelen omdat hij op drie biggetjes jaagt terwijl dezelfde mensen, hypocriet genoeg, zelf varkensvlees consumeren, op de moslims na dan! Wolfje, diens brave zoontje, is een betere reclame voor de echte wolven.
 • Rob Oost

  2 maanden geleden
  Jagers zijn gewoon dierenbeulen, die anderen willen laten denken dat ze een goede rol vervullen. Te sneu voor woorden. En maar janken over tegenstanders die altijd maar zo negatief doen over de jager... Sneue mensen.
 • Yasmina Leeuwen

  2 maanden geleden
  Met jagers die dit soort onzinnige verhalen vertellen, is het niet zo vreemd dat mensen een zeer negatief beeld krijgen. Enige kennis van het gedrag van in het wild levende dieren, is deze "dame" kennelijk geheel vreemd. Ik dacht dat jagers verondersteld werden 1 en ander te leren over natuur en wild? Wat een afgang is dit. Ik mag toch hopen dat dit geen voorbeeld is van een gemiddelde jager want dan worden alle verhalen van de Faunabescherming bevestigd