Een wolf op de Veluwe .
Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf op de Veluwe . © ANP/Otto Jelsma

‘Jagers bekommeren zich niet om schapen, maar om hun jachtbuit’

OPINIEWolven afschieten in regio’s waar ze te veel schade aanrichten moet kunnen, vinden specialisten van het Europees Parlement. Eindelijk, meent lezer Harry Slagter. Niet doen, zegt Niko Koffeman, voorzitter van De Faunabescherming. 

13 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  @E van der Harg, weet je trouwens ook nog hoe in 2021 duizenden relschoppers op camera's werden vastgelegd toen ze daarop complete Nederlandse steden aan het terroriseren waren? Ze gedroegen zich nog erger dan wolven en het enigste wezen dat hier veel meer schapen consumeert in Nederland is, hypocriet genoeg, toch de mens zelf! Als Midas Wolf geen drie biggen mag opeten dat eten wij mensen sarcastisch weer vele tienduizenden varkens per jaar op!
 • E van der Harg

  1 jaar geleden
  Cor Hoen... moordende wolven zijn op camera vastgelegd. Schapen die binnen afrastering staan werden aangevallen , dat waren echt geen loslopende honden. En de zwervers en jonge wolven waar je het over hebt, die zoeken zich een territorium in ons land... al tot in Zeeland zijn ze gespot...
 • Cor Hoen

  1 jaar geleden
  Zolang onze loslopende honden 8000 schapen per jaar doden en boeren dat laten gebeuren omdat het blijkbaar niet rendabel is om hun schapen te beschermen ... moeten we niet zeuren als wolven er een paar doden. En verder, gevestigde wolven doden vrijwel geen vee, minder dan 1 schaap per roedel per jaar. Bovendien komen er geen hordes wolven. De aantallen van toppredatoren worden begrensd door de grootte van de territoria. Zwervers en jonge wolven worden verjaagd en gaan naar het buitenland.
 • E van der Harg

  1 jaar geleden
  Vooral de wolf beschermen... t arme dier heeft t al zo moeilijk...niet dus. Nederland is net een snackbar voor die moordmachines. Schapen, straks met lammeren, kansloos in een wei...paarden en koeien die in paniek hun natuurlijke vluchtgedrag door prikkeldraad zien geblokkeerd. Jagers die zien dat er vreselijk weinig aanwas is van het groot-wild en klein-wild . Beschermde status intrekken. Goede jagers doen aan beheersing, ook zelf. Ik voorspel dat stropers hun kans gaan grijpen...
 • Chris Jansen

  1 jaar geleden
  Inderdaad de wolf eet bijna geen schapen hij moord alleen de kudde uit. Ben niet tegen de wolf , maar beheer is gewoon noodzakelijk. En dan de jagers , als je van de 10 keer observeren in een jachthut de kans hebt om maar 1 keer iets schieten , dan moet je wel een echte natuurliefhebber zijn. Anders ga je dat echt niet volhouden. Respect voor de jagers!