Hebben jongeren schuld aan het oplopen van de besmettingen?
Volledig scherm
Hebben jongeren schuld aan het oplopen van de besmettingen? © Hollandse Hoogte / ANP

‘Jongelui, bedankt hè dat we nu niet op vakantie kunnen’

LEZERSREACTIESOplopende besmettingen gooien roet in het eten van vakantieplannen. Mark Rutte nam de schuld op zich en zei sorry voor te snelle versoepelingen.  Maar een aantal lezers dat reageert vindt dat de schuld bij jongeren ligt. ,,Hutjemutje uitgaan, het zijn een stelletje egoïsten.’’

8 reacties

 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  @ J.H. Klaasen; Inderdaad, gevoelige snaar. Ik werk met jongeren in de "stapleeftijd", en maak dagelijks mee dat de meesten flink last hebben van de maatregelen. Sommige zelfs dusdanig dat ze proffesionele hulp nodig hebben. De psychische klachten worden echt onderschat. Ik noem Covid geen griepje, daar is het te ernstig voor, maar veel maatregelen worden zonder goede redenen genomen en cijfers verkeerd geïnterpreteerd.
 • J.H. Klaasen

  2 maanden geleden
  Tsja, de cijfers qua besmettingen liegen er niet om toch? En ook niet wie er precies allemaal besmet raken en waar. Dus waarom mensen zich dan zo aangesproken voelen, snap ik dan niet helemaal. Blijkbaar een gevoelige snaar geraakt. En nee, ik ga niet op vakantie en ik ga ook niet feesten.
 • Rob Brama

  2 maanden geleden
  De hypocrisie is van de muren te schrapen hier. Boos op jongeren omdat volgens vreemde hersenspinsels van mensen verantwoordelijk zijn voor alle ellende, maar wel zelf graag op vakantie willen. Als je het allemaal zo extreem gevaarlijk vindt zou je volgens mij ook niet op vakantie moeten gaan. En meneer Zoet, een virus kun je niet stoppen, de griep is er ook nog steeds. Corona is een griepvariant, heel simpel.
 • Martin Maalderink

  2 maanden geleden
  Stoppen met de testen dan zakt het aantal besmettingen zo weer. En liggen de ziekenhuizen weer vol....nee toch. P.s niet de schuld van de jongeren, ik zou ook weer los gaan.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Er zijn twee benodigdheden om het virus te stoppen: Volledige vaccinatie en een gezond verstand. Beide ontbraken bij de feestgangers. Dit was volkomen voorspelbaar en moest wel misgaan .. Een grove inschattingsfout.. Sorry zegt Rutte...