Arie Kievit
Volledig scherm
© Arie Kievit

‘Kernenergie moeten we nu niet langer uitsluiten’

OPINIEDoor een aantrekkende wereldeconomie is veel energie nodig en dat drijft de prijs op. Kernenergie is een betrouwbare alternatieve bron, CO2-vrij, die kan zorgen voor de juiste mix in de transitie, stelt Jan Huitema.

5 reacties

 • René Roetert Steenbruggen

  1 jaar geleden
  Heel erg interessant! https://youtu.be/CnV-OIMWg7E
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  De energiebehoefte blijft stijgen en we kunnen het land niet volzetten met windmolens en zonnepanelen. Nog los van het feit dat we daarmee echt niet in onze energiebehoefte kunnen voorzien, worden mensen letterlijk ziek van windmolens en de productie van zonnepanelen is zeer milieubelastend. Als je het aandeel van fossiele brandstoffen wilt verminderen dan ontkom je dus niet aan meer kernenergie. Dat is nu eenmaal de realiteit. Kiezen of delen, dus.
 • Bart Van der kolk

  1 jaar geleden
  Meneer Huitema is vooral bezig met vage onzekerheden: 'als' we, etc. Wind is er genoeg, zon zeker( mijn zonnepanelen doen het beter dan ooit!!), nu nog heel veel Tesla-accu's om de energie op te slaan. Kernenergie, daar weten we alles van, ooit van Tsjernobyl of Sellafield bijv. gehoord, meneer Huitema? Ik word erg moe van die 'VVD mentaliteit', Mark R. waarschijnlijk ook, want die formatie: dat komt nooit meer goed...
 • Bart Van der kolk

  1 jaar geleden
  Helaas, de VVD blijft een kortzichtig en vooral financiëel eigengereid clubje. Energieproblemen zijn op te lossen als de rijken veel minder, en de armeren wat minder gaan consumeren: dat 2e huis, die speedboot, die mercedes 'voor de boodschappen', tja, dan moet het wel 'betaalbaar' blijven.. De 'stabiele energiemix' is gewoon veel stappen terug voor de rijken onder ons, dan blijft energie betaalbaar voor alle armen onder ons...
 • Jos Thomassen

  1 jaar geleden
  Typisch VVD stukje. Bouwen bouwen bouwen voor een stralende toekomst. Wat een kortzichtige partij. Kernenergie wegzetten als duurzaam; je bent echt niet goed bij je verstand. CO2 neutraal ook nog ... Tuurlijk; een centrale zet je in no time neer; zonder constructie, staal, beton enzovoort. Echt een mirakel zo'n installatie. Kerncentrales zijn gevaarlijk, vreselijk duur en smerig wat betreft bouw en afval en sloop.