Ingeënt of genezen, dan mag je naar binnen in een Duits café. Het zogenoemde 2G-systeem.
Volledig scherm
Ingeënt of genezen, dan mag je naar binnen in een Duits café. Het zogenoemde 2G-systeem. © AFP

Lezers over 2G-systeem tegen corona: ‘Het schept een gevaarlijk precedent’

LEZERSREACTIES I POLLIn Duitsland is het in sommige staten al ingevoerd: 2G. Dat systeem houdt in dat alleen gevaccineerden en van corona genezen personen toegang krijgen tot bepaalde sectoren zoals horeca en festivals. Het kabinet wilde 2G ook inzetten in de strijd tegen de torenhoge coronacijfers, maar kreeg er geen meerderheid voor in de Tweede Kamer

8 reacties

 • E van der Harg

  1 jaar geleden
  Lekker blind het paard achter de wagen spannen, dat is 2G. De schuld van de oplopende ziektegevallen op niet gevaccineerden gooien is ook blind. De schuld schuiven op die QR-code, dat snijdt hout. Want wel gevaccineerd en getest en dan fijn met je code de hort op, lekker met een helaas niet gevonden besmetting bij je...dat is volgens mij de ware oorzaak van de toename. Fijn op vakantie, uit, bij elkaar.. De tijd zal t leren, ik hoop van harte zonder die splijtzwam van 2G.
 • B Zieleman

  1 jaar geleden
  Zoals ik vaker geopperd heb: maak een leegstaand ziekenhuis geschikt of zet de mobiele ziekenhuizen van het leger in, de ziekenverzorgenden van het leger speciaal coronatechnisch opleiden en zo ontzorg je de gewone zorg! Mensen die zich niet willen laten vaccineren weten wat de gevolgen kúnnen zijn, maar dan heb je niet al die ellende op straat en social media wat nu gebeurd. Is dát nou zo moeilijk?
 • Ciska Prins

  1 jaar geleden
  Die Hard anti vaxxers krijg je niet gevaccineerd. Never. Die geloven niks , voelen zich een Rosa Parks, wat ze niet zijn. Maar er valt nog wel een groep te bereiken, er zijn nog veel meer redenen te benoemen waarom mensen geen vaccin willen. Sommigen zijn er oprecht bang voor. Dan moet je als overheid de dialoog aangaan en inzetten op locaal niveau, in plaats van alle gevaccineerden op 1 hoop te gooien. Ik vind dat er veel te veel gewezen wordt. Gemiste kans.
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Eigenlijk grappig hoe de argumenten om mensen te dwingen om maar een vaccin te nemen steeds veranderen. Eerst was het ‘groepsimmuniteit’, om kwetsbaren te beschermen. Maar nu wordt al toegegeven dat dit niet mogelijk is met Corona. Daarna was het dat ongevaccineerde mensen virussen verspreiden en er debet aan zijn dat er mutaties optreden, maar ongevaccineerden blijken nu net zo besmettelijk. En nu is het weer om ongevaccineerden te beschermen (paternalisme). Wat zal het argument morgen zijn?
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  We moeten solidair zijn met elkaar. Solidair met de "niet gevaccineerden" omdat die anders "niets meer mogen". Diegenen die om medische redenen niet gevaccineerd zijn daargelaten. Maar hoe solidair zijn de antivaxxers eigenlijk met de rest van nl., met de mensen wiens operaties en behandelingen worden uitgesteld of geannuleerd? Het virus de wereld uitwerken is ieders verantwoordelijkheid. Laat de bewust antivaxxers alle (toegangs)testen zelf maar eens betalen. Kijken hoelang ze dat volhouden.