Als het centrum van Apeldoorn autoluw is dan moeten klanten onder andere met bussen komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het centrum van Apeldoorn autoluw is dan moeten klanten onder andere met bussen komen. © Maarten Sprangh

Lezers over autoluw centrum in Apeldoorn: ‘Met auto's weren help je de economie om zeep’

LezersreactiesWeinig juichende reacties op het plan van de provincie Gelderland om miljoenen te investeren in het weren van autoverkeer in het centrum van Apeldoorn. ‘De hele economie van Apeldoorn wordt zo om zeep geholpen, hetgeen je nu al ziet door de belachelijk hoge parkeertarieven en leegstand. Ze gaan naar elders', is een van de reacties van lezers.

6 reacties

 • Mark Nijenhuis

  2 maanden geleden
  Als ze dit doorvoeren komen er nog meer winkels leeg te staan in de binnenstad. Maar hé, geen punt, de gemeente regelt wel een projectontwikkelaar die er woningen van maakt. Over de leefbaarheid van Apeldoorn als 'stad' zullen we het dan maar niet meer hebben.
 • Bert Konings

  2 maanden geleden
  We worden steeds ouder en de fysieke gebreken nemen daarbij ook toe. Wij, wonen en in de Velden en in de wijk De Maten. Moeten een kleine kilometer lopen om bij de dichtsbijzijnde bushulte te kunnen komen. Maar ook terug met een tas met boodschappen. En dat voor een vrouw die zwaar hartpatiënt is en ik met Copd. Dat is dus niet te doen. Dan met de auto naar het centrum en parkeren in de vreselijke dure parkeergarages onder de markt of Oranjerie.Het winkelen is geen "feest" meer maar een kwelling
 • Donny Estee

  2 maanden geleden
  Men wil graag de auto recht voor de winkel deur parkeren, maar zo zit het helaas niet in Apeldoorn. Er is voldoende parkeerplek aan de randen van de stad, u zult een stukje moeten wandelen.
 • Henk Janssen

  2 maanden geleden
  Stop het geld in de zorg, daar heeft het tenminste nut.
 • Marco Teije

  2 maanden geleden
  Precies zoals de meeste reacties, weg bereikbaarheid, auto, fiets en OV dat inkrimpt dag economie.