Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen: ,,Vroeger was ik leraar. Toen was ik gewend om leerlingen uit te dagen na te denken over wat je doet.”
Volledig scherm
Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen: ,,Vroeger was ik leraar. Toen was ik gewend om leerlingen uit te dagen na te denken over wat je doet.” © Rob Voss

Lezers over corona-tweet wethouder: ‘Hij heeft gelijk, dat hartoperaties worden uitgesteld is te gek voor woorden’

LEZERSREACTIES I POLLWethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen kwam op social media onder vuur te liggen na een tweet waarin hij zich afvroeg waarom ongevaccineerden niet ‘de consequenties aanvaarden’ van hun keuze. Honderden boze reacties waren het gevolg. Hij krijgt ook veel bijval. ,,Meer van zulke wethouders die zeggen wat de meerderheid vindt.’’

11 reacties

 • Bus

  1 jaar geleden
  Niet gevaccineerd? Neem de consequenties. Blijf uit de buurt van groepen in kerk, school, supermarkt, horeca etc. Kan ook afgedwongen worden met de QR code. In Oostenrijk en Dutsland beginnen ze daar nu (eindelijk) mee. Dat zal hier nog wel een paar maanden polderen worden. Gaat ten koste van de gevaccineerden die hun eigen veiligheid en die van anderen serieus nemen. Tweedeling? Dat klopt ze gaan met voorrang naar de intensive care ten koste van de gevaccineerden.
 • Roel Akkerman

  1 jaar geleden
  Ik snap die vet rokende alcohol drinkers wel dat die voorrang moeten hebben in het ziekenhuis om van de hartklachten af te komen.
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Vorig jaar, toen het ging over een mogelijk zwart scenario, werd gezegd dat dan het aantal jaren dat iemand mogelijk nog te leven zou hebben een criterium zou kunnen zijn. Dus niet of je zelf een keus had gemaakt. Weinig protesten, het dorre hout kon wel eerst weg. Nu gesteld wordt dat als je kiest, dus niet als het niet anders kan, om je niet te laten vaccineren je ook de consequenties moet dragen is de wereld te klein. Dit lijkt wel erg op selectieve verontwaardiging.
 • Nick Ensch

  1 jaar geleden
  Vaccineren doe je niet voor anderen maar jezelf. He is erg egoïstisch van jongere gezonde mensen te eisen dat zij zich laten inspuiten met een experimenteel vaccin waarvoor de langeretermijngevolgen onbekend zijn. Er komen wel steeds meer vaccinatieschades naar boven. Natuurlijke immuniteit is veel beter en waarschijnlijk langduriger dan een covid 19 vaccin dat binnen een jaar is uitgewerkt. IC capaciteit incluisief opgeleid personeel in anderhalf haar niet op orde dat is een probleem.
 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  De wethouder heeft het goed