Gevaccineerden en niet-gevaccineerden staan soms lijnrecht tegenover elkaar.
Volledig scherm
Gevaccineerden en niet-gevaccineerden staan soms lijnrecht tegenover elkaar. © Edo Draaijer

Lezers over de coronaprik als splijtzwam: ‘Weigeren staat vrij, maar dan ook niet piepen of zeuren’

LEZERSREACTIESWordt de coronaprik de splijtzwam tussen de grote groep die 'm wel neemt en de kleinere groep die ‘m niet wil? Lezers reageren vandaag massaal op het artikel waarin tegenstanders van het vaccin zeggen te vrezen voor een tweedeling in de maatschappij. 

5 reacties

 • E Goedhart

  6 dagen geleden
  De politiek is juist uit op de polarisatie tussen ons burgers, om de aandacht af te leiden van dingen waar ze op de achtergrond mee bezig zijn. Let maar op. De vergelijking met een illusionist is inderdaad een goede. Bij een illusionist gaat het niet om wat je wel ziet, maar juist om wat je NIET ziet. Maak je niet druk over een (on)gevaccineerde, maar let op die achterbakse figuren in ons kabinet.
 • Jack Dijkstra

  1 week geleden
  Lief mens, triest gedoe hier allemaal over wel/niet een vaccinatie. Elk individu heeft de eigen vrije keuze ZONDER discriminatie of uitsluiting. QR-code is hellend vlak naar einde. Verbied dan ook ALLE auto's (JIJ bent een risico in verkeer voor je medemens), TOTAAL rookverbod (elk jaar 3.000 doden door mee-rokers die nooit gerookt hebben) ENZ.enz..... Kijk naar de illusionist Dynamo en besef waar jij midden in zit, blinde dwaas.....!!!!!!
 • Alfons van Gurp

  1 week geleden
  Grote waanzin. Als gevaccineerde heb ik niets te vrezen van een gezonde ongevaccineerde. Veel ongevaccineerden zijn beter beschermd tegen corona dan gevaccineerden. Gezond verstand is bij velen vervangen door angst. Hoop dat deze gekte snel voorbij is.
 • m greveling

  1 week geleden
  Waarom de vraag of je ingeënt bent? Dat is privé, ze vragen toch ook niet of je de dktp of bmr hebt gehad? En als ik denk aan de softenon ellende en de lengtegroei stopzetten met 15 jaar later onvruchtbare vrouwen, kan ik me voorstellen dat mensen voorzichtig zijn. Maar ik begrijp niet waarom niet gevaccineerden gebrandmerkt moeten worden als waren ze minder waardig. Uiteindelijk word je gevaccineerd ook ziek en besmet je anderen
 • A Nijland

  1 week geleden
  Waarom moet dit een splijtzwam zijn, niet vaccineren is toch niet erg, het schijnt dat de kans op ernstig ziek worden groter is. Dat is dan het risico, de kans om het dan over te brengen op gevaccineerden zal dan niets groter zijn dan andersom. Stop met angst en verdeeldheid zaaien, leef, wees vrij, maak plezier. We zullen echt wel ergens aan doodgaan en dat moet ook. Twee miljard minder mensen en het klimaatprobleem is ook opgelost. Hard? Meedogenloos? Ja maar wat we nu doen is dat ook.
 1. Stuur de nazi-stoerbinken op snuffelstage naar Auschwitz, daarna een maand op strafkamp
  PREMIUM
  column
  6

  Stuur de na­zi-stoerbin­ken op snuffelsta­ge naar Auschwitz, daarna een maand op strafkamp

  Stel nou dat we die nazi-stoerbinken uit Urk op snuffelstage sturen naar Auschwitz? Daarna gaan ze in gesprek met overlevenden van de Tweede Wereldoorlog. Afsluitend kwebbelen met wat Afghaanse vluchtelingen. Als toegift mogen de tien knapen een maand op strafkamp. Ze zullen zich het snot voor de ogen werken. Laat ze maar huizen bouwen voor hun leeftijdgenoten. Of helpen bij de hardwerkende boeren. Na een maand vragen we ze of ze weer zin hebben in een ‘verkleedpartijtje’.