De entree van het pand van slachterij Gosschalk in Epe.
Volledig scherm
De entree van het pand van slachterij Gosschalk in Epe. © Henri van der Beek

Lezers over herstart slachterij Gosschalk: ‘Misschien is een betere dood ook wel sterren waard’

Lezersreacties & pollOnder strikte voorwaarden mag slachterij Gosschalk in Epe weer open. Het bedrijf is acht weken dicht geweest, nadat er videomateriaal van dierenmishandeling naar buiten kwam.  Het vertrouwen van lezers van de Stentor in het effect van het nu goedgekeurde (vijfde) herstartplan is niet groot, zo blijkt uit de reacties.

4 reacties

 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Is er nu iets gedaan om de uitwassen van dierenleed in alle Nederlandse slachterijen te voorkomen? Volgens mij is er niets gedaan aan handhaving en bestraffing. Komt het weer neer op uitingen van wantoestanden in de media..
 • K. Kanis

  1 jaar geleden
  Laten we nu niet zo naïef zijn om te denken dat dit de enigste slachterij is waar dit plaatsvind. Denk dat elke slachterij dit overkomt en meemaakt. Het te slachten volume per dag is veel te groot om het op een humanere wijze te verweken. Dit kan nooit een randverschijnsel zijn
 • CT Putten

  1 jaar geleden
  Oosterloo helemaal met u eens. Enorme huizen , grote boten , noem maar op , de familie Gosschalk denkt aan vele euro’s . Stopt hun werknemers met een groep van 10 in een klein huisje in Epe . Bier zuipen hoop kabaal , de volgende dag met een enorme kater aan het slachten en de dieren moeten het ontgelden. 10 procent is voor Nederland , rest is export. Die slachterij past daar helemaal niet meer. Maar ja , alle woningen erom heen zijn van Gosschalk.
 • Oosterloo

  1 jaar geleden
  Niets nieuw aan de horizon. Dieren zijn in deze branche producten En er is maar 1 ding belangrijk en dat is omzet. En de mensen die er werken hebben niets met dierenwelzijn.