De entree van het pand van slachterij Gosschalk in Epe.
Volledig scherm
De entree van het pand van slachterij Gosschalk in Epe. © Henri van der Beek

Lezers over herstart slachterij Gosschalk: ‘Misschien is een betere dood ook wel sterren waard’

Lezersreacties & pollOnder strikte voorwaarden mag slachterij Gosschalk in Epe weer open. Het bedrijf is acht weken dicht geweest, nadat er videomateriaal van dierenmishandeling naar buiten kwam.  Het vertrouwen van lezers van de Stentor in het effect van het nu goedgekeurde (vijfde) herstartplan is niet groot, zo blijkt uit de reacties.

4 reacties

 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Is er nu iets gedaan om de uitwassen van dierenleed in alle Nederlandse slachterijen te voorkomen? Volgens mij is er niets gedaan aan handhaving en bestraffing. Komt het weer neer op uitingen van wantoestanden in de media..
 • Klaas

  2 maanden geleden
  Laten we nu niet zo naïef zijn om te denken dat dit de enigste slachterij is waar dit plaatsvind. Denk dat elke slachterij dit overkomt en meemaakt. Het te slachten volume per dag is veel te groot om het op een humanere wijze te verweken. Dit kan nooit een randverschijnsel zijn
 • CT Putten

  2 maanden geleden
  Oosterloo helemaal met u eens. Enorme huizen , grote boten , noem maar op , de familie Gosschalk denkt aan vele euro’s . Stopt hun werknemers met een groep van 10 in een klein huisje in Epe . Bier zuipen hoop kabaal , de volgende dag met een enorme kater aan het slachten en de dieren moeten het ontgelden. 10 procent is voor Nederland , rest is export. Die slachterij past daar helemaal niet meer. Maar ja , alle woningen erom heen zijn van Gosschalk.
 • Oosterloo

  2 maanden geleden
  Niets nieuw aan de horizon. Dieren zijn in deze branche producten En er is maar 1 ding belangrijk en dat is omzet. En de mensen die er werken hebben niets met dierenwelzijn.
 1. Pillen geven? Eerst maar eens een gesprek, langer dan tien minuten per patiënt
  PREMIUM
  Column

  Pillen geven? Eerst maar eens een gesprek, langer dan tien minuten per patiënt

  Stel nou dat er steevast, voordat er een medisch traject in wordt gegaan, eerst een levensstijlcheck gedaan wordt? Desnoods online. Onderzoekers aan de Universiteit van Gent hebben ontdekt dat voeding een rol bij het ziekteverloop van corona zou kunnen spelen. Mensen die zwaar ziek werden of zelfs kwamen te overlijden, hadden vrijwel allemaal een ernstig tekort aan selenium en zink in hun bloed. Waar die stoffen in zitten? Vooral in vis. Ik begrijp nu waarom Urk zo ontspannen die pandemie doortokkelt.