En zo is je tuin weer leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
En zo is je tuin weer leeg. © Google Streetview/TGO

Lezers over hovenier die aangelegde tuin weer leeghaalt: ‘Dat is pas spijkers met koppen slaan!’

LEZERSREACTIES | VIDEOEen net aangelegde tuin veranderde in Apeldoorn abrupt weer in een zandvlakte. Hovenier Kevin Scholten haalde straatwerk en grasmat weg omdat de eigenaar niet betaalde. In een poll kiest bijna iedereen de kant van de hovenier. Maar, tekent een enkele lezers aan: Wat als het jou straks overkomt?

12 reacties

 • R Zaaijer

  5 maanden geleden
  Bijna alles heeft 2 kanten, heeft hij de tuin leeggehaald toen de familie niet thuis was, dan is het volgens mij diefstal.
 • roel ten Kleij

  5 maanden geleden
  ongepast vind ik, ik denk dat de bewoners met suces kunnen aanklagen na deze actie. Wat me ook opvalt en nog meer nep is die vertekenende foto's bij die 'grote tuin' je moet voor de aardigheid op google maps kijken wat een flut tuintje dit is.
 • J. Deen

  5 maanden geleden
  Grandioze actie van de hovenier!
 • E.W. Brouwer

  5 maanden geleden
  Een aanbetaling is een bedrag dat de klant vooruit betaalt, dus voordat het werk begint. Als die al niet binnen komt, waarom begin je er dan aan? Hovenier heeft een risico genomen en het is dit keer slecht uitgepakt. Spullen die verwerkt zijn in de tuin zijn daarmee eigendom geworden van de eigenaar van de tuin. Daarom ook geen recht meer om het terug te halen. Dus een volgende keer maar beter eerst de aanbetaling afwachten.
 • Hendrik Hooghordel

  5 maanden geleden
  Dat wat de hovenier gedaan heeft is volgens mij juridisch niet houdbaar, maar ik geef de hovenier groot gelijk. Je moet gewoon betalen voor dat wat je afneemt, tenzij er een wanprestatie aan de zijde van leverancier aan ten grondslag ligt.