Werken in de horeca.
Volledig scherm
PREMIUM
Werken in de horeca. © Elle Hughes via Pexels

Lezers over kritiek op Nederlandse jongeren: ‘Als werkgevers nu eens goed gaan betalen...’

Het artikel ‘Oekraïners werken keihard, zeuren nooit en geven economie mini-boost: ‘Voorbeeld voor onze jongeren’ heeft veel reacties van lezers opgeroepen. Die gaan met name over de kritiek op de werkmentaliteit van Nederlandse jongeren: ‘Als de horeca ze nu ook nog naar behoren gaat betalen dan zal de Nederlander ook wel willen werken in de horeca’.

6 reacties

 • R Bogaards

  2 maanden geleden
  Het is voor werkgevers veel te gemakkelijk af te geven op de nederlandse jongeren.
 • Kws 73

  2 maanden geleden
  Niet generaliseren over onze jongeren. Ik ken meedere jongeren die hard werken voor een laag loon. Mijn dochter heeft zelfs 2 horecabanen. Beide werkgevers zijn echt goed voor hun personeel.
 • o van zonneveld

  2 maanden geleden
  Over de rechten en plichten wat nu een werknemer verdient, kunt u nalezen op de rijks overheid. https://www.uwv.nl/werkgevers/bedragen-en-premies/detail/minimumjeugdloon mocht een student nu stage lopen bij een bedrijf dan heeft die ook recht op stage vergoeding. https://www.stage.nl/stage-lopen/stagevergoeding ik raad jongeren wel aan om lid te worden bin een vakbond fnv of cnv als ze betaald werk doen.
 • H Kromdijk

  2 maanden geleden
  Nou de meeste jongeren die ik ken werken keihard en lopen er echt de kantjes niet af.
 • Ev Wi

  2 maanden geleden
  Werk mentaliteit ligt niet aan hoeveel je verdient. De gemiddelde jongere is verwend met luxe. Werkervaring ontbreekt, en goede school papieren veranderd daar weinig aan. We moeten natuurlijk geen 16 jarige vergelijken met een volwassen persoon uit een regio waar je op jonge leeftijd al hard aan het werk gezet word. Maar veel baantjes waar je nauwelijks kennis voor nodig hebt, in de praktijk zo kunt leren ook al ken je de taal niet, daar moet je niet de hoofdprijs voor verwachten.