Het Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. © Kevin Hagens

Lezers over strijd tussen St. Jansdal en zorgverzekeraars: ‘Miljardenwinsten en wij zijn de dupe’

LezersreactiesDat er binnenkort een gapend gat van 5 miljoen euro dreigt voor ziekenhuis St. Jansdal met vestigingen in Harderwijk en Lelystad verontrust de lezers van de Stentor. Het ziekenhuis kan niet tot overeenstemming komen met zorgverzekeraars over de vergoedingen voor 2022. ‘Verzekeraars maken miljardenwinst, maar wij zijn de dupe’, zegt lezer E. Goedhart.

5 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Sintjansdal is een modern en goed ziekenhuis in een omgeving die groeit,echt een ziekenhuis voor die omgeving anders moet je naar een van de grotere ziekenhuizen op afstand,bovendien beperk je nu vele reisbewegingen die er al veel te veelmzijn, de n de zomer komen daar nog honderduizenden toeristen bij,je moet een keer ophouden met slopen
 • Sibo Wignand

  2 maanden geleden
  Een gevolg van gepredikte en ingevoerde marktwerking van overheidstaken in met name zorg en openbaar vervoer. Vroeger was het inderdaad zo slecht nog niet. Tijd voor herbezinning en herstructurering.
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Probeer maar eens informatie te krijgen over een nota i.v.m. het eigen risico voor je partner. Kan niet door AVG. Premie voor beiden kan wel van dezelfde bankrekening in één keer worden afgeschreven. Over bureaucratie gesproken!!
 • J. Nieland

  2 maanden geleden
  De verzekeraars zijn er alleen maar om winst te maken niet voor hun verzekering nemers. Het liefst onleebare polissen zodat ze overal onderuit kunnen. Ziekenhuizen worden door dec" marktwerking" tegen elkaat uitgespeeld. Ze zoude juis samen sterk moeten staan tegen de verzekerings maffia.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Grappig, die vroeger was alles beter reacties. Door een ziekenfonds worden de kosten van de zorg echt niet lager. Of denken we dat het zorgpersoneel wel salaris wil inleveren? Ook een fonds heeft personeel (ambtenaren) nodig om alles te regelen. Die kosten ook geld. En zorgverzekeringen mogen hun winst niet uitkeren aan aandeelhouders, dus is het hun daar waarschijnlijk niet om te doen.