Een hamburger: Normaal of met vlees?
Volledig scherm
PREMIUM
Een hamburger: Normaal of met vlees? © Oliver Sjöström via Unsplash

Lezers over vegetarisch fastfood: ‘Bij plantaardig eten wordt het vleeseters rood voor de ogen’

Lezersreacties‘Normaal of met vlees?’  is sinds kort de standaard openingszin bij een Burger King in Oostenrijk. Op de vraag of snackfoodketens die koers allemaal moeten omarmen reageerden tientallen lezers. ‘Mij valt op hoe kwetsbaar het ego van veel vleeseters is. Slechts de mogelijkheid van plantaardig eten en het wordt hen al rood voor de ogen',  schrijft Maurice Koopman.

10 reacties

 • G. Schouten

  1 dag geleden
  Moet je hier in Frankrijk vertellen Lentekind kunnen ze waarderen 😭 Vleestaks zal hier niet komen. Ook niet in veel andere EU landen. Maak die soja zooi met kleur- en smaakstoffen dat zgn nepvlees, maar duurder. Zo ongezond en slecht voor het lichaam. Idem kweekvlees. Dit zijn genetisch gemanipuleerde cellen. Stel je voor dat wij allemaal die rommel binnenkrijgen. Het dure alternatieve voedsel van wereldverbeteraars. Kinderen hebben essentiële eiwitten nodig, geen smaak en kleurstoffen.
 • E. Lentekind- De Jong

  2 dagen geleden
  Vlees veel duurder maken en dat geld gebruiken voor de landbouwtransitie.
 • G. Schouten

  6 dagen geleden
  Zijn er al protheses met plooikiezen voor onze vegetariërs en veganisten op de markt? Misschien een gat in de markt voor tandtechniekers. Ikzelf heb medelijden met al diegenen die de wereld willen verbeteren met het eten van zgn. duurzame, biologische en vooral vegaterische zooi. Complexe chemische verbindingen die de smaak van worst, biefstuk, rundvlees enz. moeten benaderen. Imitatie E-nummer bommen. Wat een kul. Maar een ieder zijn ding.
 • R Peters

  1 week geleden
  Iedereen zijn ding. Probeer zelf 2x per week vleesloos te eten. Maar pak dan wel een eitje of kaasburger. Ik ben geen vegetariër en ook geen veganist. Heb het geprobeerd dat nepvlees, sojamelk, havermelk, etc. Maar ik vind het vies en van havermelk krijg ik spontaan diarree. Dus gewoon eten wat je lekker vind en wil je vegetarisch of veganistisch eten prima. Maar ga mij niets opdringen want daar houd ik niet van.
 • Janneke Bos

  2 weken geleden
  Kan het niet lezen maar gaat niet om vega maar dat het je aan alle kanten spreekwoordelijk door de strot gedouwd wordt en dat het vaak nepvlees is. 'Normaal of vlees' is natuurlijk raar. Doe mij maar normaal wat vis of vlees maar niet van de McSnek. @Heidi, ontbossing is door verkeerde manier van veeteelt. Runderen eten van nature alleen gras, onkruid en boombladeren. Soja voor mensen ook slecht voor milieu. Verder is die bol verzinsel van de elite. Niks logisch aan.