Mark Zuckerberg (inzet) van Meta (Facebook) bij een door het bedrijf beschikbaar gestelde maquette van het datacenter in Zeewolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Zuckerberg (inzet) van Meta (Facebook) bij een door het bedrijf beschikbaar gestelde maquette van het datacenter in Zeewolde. © Meta/Facebook

Lezers over verzet tegen Facebook-datacentrum in Zeewolde: ‘Wel klagen als WhatsApp niet werkt’

LezersreactiesPolitici in Zeewolde beslissen morgen in de gemeenteraad over een datacenter van Meta/Facebook in die plaats. Al weken houdt de komst van dat Amerikaanse bedrijf de gemoederen bezig. ‘Het zijn weer echte Nederlanders: geen datacentrum, maar o wee als WhatsApp eruit ligt’, zegt Herman Grootentraast. Een greep uit de meest recente reacties.

4 reacties

 • J. Diderik

  5 maanden geleden
  Wat nou Whatsapp, als je het veel veiligere Signal hebt, met de gelijke functionaliteit? Wie wil zijn data nog delen met Facebook of Google? Gebruik DuckDuck Go als zoekmachine en als browser op je smartphone. Je kunt dan super eenvoudig alle cookies en ingevulde gegevens wissen na elk internetbezoek! Het wordt tijd, dat we het internet weer terug nemen van de grote bedrijven!
 • Coos Paulusma

  5 maanden geleden
  Waar komt de enorme hoeveelheid (heel goedkope en groene) energie vandaan als het niet waait en de zon niet schijnt? De servers moeten wel 7 x 24 draaien. Biomassa? Bizar!
 • E van der Harg

  5 maanden geleden
  In vredesnaam, Stemgerechtigde Leden van de Gemeenteraad; kies wijs..... Dit megacentre zal heel veel energie nodig hebben, energie die er niet is !!! Energie die we dan maar moeten gaan opwekken met een nieuwe kerncentrale???? Laat meneer Zuckerberg zijn bedrijf elders vesrtigen. Reken je niet rijk aan de economische voordelen, want aan ieder voordeel kleeft een groter nadeel, geloof mij maar. Mag ik even jullie vliegveld in de polder aanstippen? Kostte veel, heel veel maar opleveren???
 • Paul vd Wert

  5 maanden geleden
  Voor- of tegenstander, de lokale overheid en de zichzelf ruim overschattende raadsleden (zie Nieuwsuur Yvonne van Bruggen 14-12) kunnen zo'n besluit niet nemen omdat ze simpelweg de landelijke-, juridische- en economische consequenties niet kunnen en willen inschatten. Daarbij worden ze door de techniek en juridische zaken compleet ingepakt door Meta.
 1. Burgemeester Zeewolde door het stof: ‘Woorden ‘fake news’ en ‘Fabeltjeskrant’ had ik niet moeten gebruiken’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Zeewolde door het stof: ‘Woorden ‘fake news’ en ‘Fabeltjes­krant’ had ik niet moeten gebruiken’

  De mogelijke komst van een enorm datacentrum van Facebook naar het polderlandschap van Zeewolde houdt de gemoederen bezig. Donderdagavond besluit de gemeenteraad van Zeewolde over het al dan niet doorgaan van de plannen. Maar in aanloop daar naartoe buitelt het land over de kleine gemeente heen. Burgemeester Gorter wil nu zijn uitspraken over ‘fake news’ en de 'Fabeltjeskrant’ terugnemen.
 2. Datacentrum in Zeewolde zorgt voor heftige discussie in raad Noordoostpolder: ‘Dit is zo populistisch’
  PREMIUM

  Datacen­trum in Zeewolde zorgt voor heftige discussie in raad Noordoost­pol­der: ‘Dit is zo populis­tisch’

  De mogelijke komst van het datacentrum in Zeewolde laat de gemoederen in de gemeenteraad van Noordoostpolder hoog oplopen. Collegepartij Politieke Unie wil dat de raad haar ‘stellige afkeuring en treurnis’ uitspreekt over de komst van het datacentrum en handelswijze van provincie Flevoland, maar veel andere partijen zien dit niet zitten. ,,Dit is zo populistisch.”