Feest met vuurwerk op de Oranjerotonde in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Feest met vuurwerk op de Oranjerotonde in Apeldoorn. © Luciano de Graaf

Lezers over vuurwerkverbod Apeldoorn: Overtreders krijgen hooguit een ‘foei!’

lezersreactiesHoewel er dit jaar een vuurwerkverbod geldt voor Apeldoorn hoeven overtreders van die regels niet veel te vrezen. De politie heeft namelijk aangekondigd het verbod niet actief te gaan handhaven. In Apeldoorn is alleen 'kindervuurwerk’ toegestaan voor consumenten. Lezers hebben sterke twijfels: ‘Typisch Nederland, het mag niet maar controleren doen we ook niet. Mensen die toch worden gepakt kunnen rekenen op een foei.’

2 reacties

 • Geerlings

  2 weken geleden
  Los van het onderwerp, is het wel genant dat de gemeentepolitie/burgemeester genomen beslissingen niet willen nakomen (= niet handhaven). Sterker nog; kritische feedback daarop via de Facebookpagina van de gemeente Apeldoorn wordt verwijderd met de nodige dreigementen (via FB-screening). Beetje eng die Apeldoornse ambtenaren.
 • jos zoet

  3 weken geleden
  Helemaal in lijn met het Nederlandse strafbeleid... foei!
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?