Een omgekeerde vlag én een boerenzakdoek aan de mast van de Welkoop in Raalte.
Volledig scherm
PREMIUM
Een omgekeerde vlag én een boerenzakdoek aan de mast van de Welkoop in Raalte. © Lenneke Lingmont

Lezers over weghalen omgekeerde vlag: ‘Waarom geen boerenzakdoek gebruiken?’

LezersreactiesOldebroek haalt omgekeerde vlaggen weg die aan lantaarnpalen gehangen zijn. De gemeente doet dit na een emotionele oproep van een veteraan, die er op wijst dat veel mensen voor die vlag hun leven hebben gegeven. Het artikel maakt veel los en roept positieve en negatieve reacties op. Een overzicht.

14 reacties

 • H Kromdijk

  4 weken geleden
  Wat een gezeur over een stuk stof,en wat een lange tenen hebben de mensen toch ontwikkeld.Dan zou men ook een brief aan dame haseloop kunnen sturen over de regenboog vlag die je door de strot gedrukt wordt.Maarmdaar mag dan weer niks van gezegd worden anders zijn de abc tjes weer gekrenkt.Ik zou zeggen wordt volwassen en krijg een leven.
 • H de Vries

  4 weken geleden
  Voor onze vlag zijn in WOII mensen gestorven. Die vlag gebruik je niet voor een boerenprotest. Een beetje meer respect, graag
 • Wim Paalderman

  1 maand geleden
  Een omgekeerde vlag betekent man in nood en is van toepassing omdat onze boeren zich aan hun lot overgelaten voelen.
 • Auke de Jager

  1 maand geleden
  ♥️♥️ voor boeren
 • Lila Hendriks

  1 maand geleden
  Hier in de Food-Valley zijn er ook veel christelijke mensen die er moeite mee hebben dat er zo met de vlag wordt omgegaan. Het komt nogal anarchistisch over, en daar houden zij niet van, ook al zijn ze zelf vaak boer. De rode zakdoekvlag is hier meer in trek. Die is meer pro-boer en niet zozeer anti-Nederland. Dat begrijp ik zelf ook niet zo eigenlijk. De boeren willen toch juist graag in Nederland blijven boeren? Of gaan ze liever naar Servië-Montenegro? Want dan snap ik die vlag weer wel.