Heeft ziekenhuisbestuurder Galjee niet door dat juist zijn soort financieel, economische bedrijfsvoering de belangrijkste oorzaak is van het feit dat we nu opnieuw een noodsituatie hebben in de ziekenhuizen? vraagt Gert Muller zich af.
Volledig scherm
Heeft ziekenhuisbestuurder Galjee niet door dat juist zijn soort financieel, economische bedrijfsvoering de belangrijkste oorzaak is van het feit dat we nu opnieuw een noodsituatie hebben in de ziekenhuizen? vraagt Gert Muller zich af. © Maarten Sprangh

Lezersreactie | ‘Corona is niet klaar met ons, dus Zutphen moet juist investeren in het ziekenhuis’

LEZERSREACTIEGert Muller reageert op het nieuws dat Gelre ziekenhuizen pas komend jaar duidelijkheid verwacht te kunnen geven over mogelijke sluitingen van afdelingen in het ziekenhuis in Zutphen.

8 reacties

 • Ton Peperkamp

  2 maanden geleden
  Als alle mensen bij stoppen Gelre Zutphen niet naar Gelre Apeldoorn gaan is reorganisatie mislukt. Ik denk ook dat mss een kleine groep na sluiting Zutphen voor Gelre A'doorn zal kiezen. Voor de meeste mensen liggen o.a. Doetinchem en Deventer veel dichter bij. Ook de IJSSEL er tussen is psychologische barriere. Apeldoorn bestaat niet in de 8erhoek.
 • willem eriks

  2 maanden geleden
  om te bezuinigen kunnen er beter manegement-lagen en administratieve onzin geschrapt worden.
 • Ton Peperkamp

  2 maanden geleden
  Het eventueel opheffen van Gelre Ziekenhuis Zutphen is zeer milieu onvriendelijk omdat veel personeelsleden, patienten en poliklinische patienten uit de regio ten oosten van de IJssel komen. Deze mensen moeten dan flink reizen naar de overblijvende ziekenhuizen. Dit geldt ook voor de dure ambulances diensten. Er komt een grote blinde vlek in de ziekenhuis kaart. Veel personeel zal stoppen met werken in een ziekenhuis en daar is al een extreem te kort aan mensen. AUB denk verder dan de poen.
 • Ferdinand Mul

  2 maanden geleden
  Er zijn echt zoveel manieren die de gezondheidszorg goedkoper maar vooral effectiever maken. Consolidatie in een kleiner aantal grote gebouwen zal op zich wel besparen maar tast ook de kwaliteit van zorg aan. Wat mij betreft moeten we weg bij dit soort makkelijke oplossingen en moet er meer gekeken worden naar het effectiever maken van interne werkprocessen met minder overhead. Zutphen sluiten is een kostenbesparing maar legt de lasten buiten het ziekenhuis,, dat helpt de samenleving niet.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het zonde,er staat een modern ziekenhuis,weliswaar niet groot maar toch,de meeste ingrepen zijn tegenwoordig poliklinisch,shortstay of dagverpleging,Zutphen heeft een behoorlijk achterland,je moet niet nog meer gaan slopen