Impressie van de nieuwe fietssnelweg tussen Apeldoorn en Epe.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de nieuwe fietssnelweg tussen Apeldoorn en Epe. © Cleantech Regio

Lezersreactie| ‘De hele fietssnelweg is een utopie, trek de stekker eruit’

LEZERSREACTIEHeleen s’Jacob roept de gemeenteraad van Apeldoorn op de aanleg van de fietssnelweg naar Epe af te blazen.

7 reacties

 • Jan Horst

  1 jaar geleden
  Die hele fiets snelweg is een groot miljoenen verslindend prestigeproject. Waarom moet ervoor miljoenen nieuwe grond aangekocht worden als er al een bestaand fietspad ligt? Wat zeg ik 2 fietspaden. Een over het oude spoorweg traject en een langs het kanaal. Waarom niet het bestaande fietspad over het spoorbaan traject niet verbreden? Waarom moet er een derde fietsroute gecreëerd worden dwars door de weilanden? Weg gegooid geld voor maar een klein aantal fietsers.
 • Reinder Bosch

  1 jaar geleden
  Een prima plan. En fietsverkeer gaat zeker fors toenemen, omdat snelweg gewoon dichtslibt. Met OV en auto neemt reistijd fors toe en dan is speedelec of gewone el ectrisch fiets prima alternatief. Zelf reis ik met speedelec tussen Epe en Twello. Met auto slects 8 minuten sneller.
 • Adri Van Ommen

  1 jaar geleden
  De meeste fietsers zullen een stuk(je) van het fietspad gaan gebruiken, dat is toch prima. Als je in Vaassen woont en in Epe of Apeldoorn werkt of naar school gaat is het nu logisch om met de auto of bus te gaan. Als je met de komst van dit fietspad makkelijker met de fiets naar je werk of school kunt komen, dan wordt dat voor sommigen ook een optie. We moeten minder gemotoriseerde kilometers maken, tenzij we over 50 jaar aan het water willen wonen…
 • B.J. Mastenbroek

  1 jaar geleden
  Ik fiets vaak over ( delen van) die route en ik heb het er nooit druk gezien. Voor die tunneltjes bij Vaassen is iets te zeggen maar erg gevaarlijk lijkt het daar ook niet. Hoeveel ongelukken zijn daar eigenlijk gebeurd? Gebaseerd op de huidige situatie is het een onzin project. Ook in de toekomst zal het niet veel drukker worden omdat ook de alternatieven zoals bus en auto heel goed mogelijk zijn.
 • J. Kloosterziel

  1 jaar geleden
  Wie niet vlakbij die fietsroute woont, fietst via het kanaal, Wiesel of ergens anders binnendoor naar Apeldoorn. Fietsen naar Zwolle duurt minimaal 1 uur. Met de auto 25 minuten. Je krijgt daarom de mensen echt niet de auto uit. En overal moeten lantaarns komen. Wat een lichtvervuiling en verpesting van het landschap! Wie er nu fietst, heeft helemaal geen behoefte aan 'n fietssnelweg. Weggegooid geld is het.