De ingang van het 'nieuwe' Kerkpad, aan de kant van de Kapperallee. Door de omleiding komen wandelaars niet langer over het erf van boer Hans van Schooten.
Volledig scherm
De ingang van het 'nieuwe' Kerkpad, aan de kant van de Kapperallee. Door de omleiding komen wandelaars niet langer over het erf van boer Hans van Schooten. © Gert Kramer

Lezersreactie | ‘Wie betaalt het verleggen van het Kerkpad in Zutphen nu werkelijk?’

LEZERSREACTIEWalter van Elteren reageert op de aanleg van het Kerkpad 2.0 in Zutphen dat een einde moet maken aan ruzies tussen wandelaars en boer Hans van Schooten.

10 reacties

 • c. van Wingerden

  2 jaar geleden
  Als je het pad afloopt, loop je daarna over het erf van een andere boer. Die doet daar niet moeilijk over. Al zie je wel bordjes "eigen terrein". Op de foto bij dit artikel is een ingang van het pad gefotografeerd. Aan de andere kant bij het begin van het pad staat bord verboden toegang, enkel bestemmingsverkeer. Maar als wandelaar mag je er dus kennelijk wel lopen. Niet echt duidelijk allemaal.
 • WJ Terink

  2 jaar geleden
  Schandalig
 • Pim Willemsen

  2 jaar geleden
  Even terug: toen van Schooten vier jaar geleden de boerderij en grond kocht stond er in de eigendomsacte iets over ‘Recht van overpad’. Dat werd genegeerd, de rest kennen we. Door het onhandige mediabeleid van afd. communicatie is er nu geen duidelijkheid over de afrekening. Mocht het tot een rechtszaak komen, dan is dit in het nadeel van de gemeente en zal de bevolking het wandelpad financieren. Waarom de gemeente van Schooten bevoordeeld met 30.000 euro is mij een raadsel.
 • Eddy Masselink

  2 jaar geleden
  Als Vinke wèl een punt wil maken, maar niet inhoudelijk op de kwestie wil ingaan, dan is een reactie hier volstrekt zinloos. Ze zegt nota bene zelf dat een uitleg tot meer begrip leidt...
 • Willem Post

  2 jaar geleden
  Maar dan mag ze hier toch zeggen dat ze gebeld heeft,en hoeft daar verder geen uitleg over te doen,zij is daar tevreden mee.