Phaedra Werkhoven columniste van de Stentor. Column opinie
Volledig scherm
PREMIUM
Phaedra Werkhoven columniste van de Stentor. Column opinie © ANP

Lieve Caroline, geef hulp in plaats van valse hoop

Phaedra Werkhoven schrijft elke week een column over wat haar bezighoudt.

52 reacties

 • Wim Paalderman

  2 maanden geleden
  En nu heeft een columniste ook ineens verstand van zaken.... of is dit jan publiek beïnvloeden .
 • jos putker

  2 maanden geleden
  Zoals hier geformuleerd mag toch geen enkel bedrijf buiten nederland iets verkopen??
 • Schol

  2 maanden geleden
  Heel duidelijk weergegeven Phaedra. "Drie keer zoveel produceren als we zelf op kunnen". Waar. Boeren die besluiten van de wereldmarkt af te gaan. Dat willen velen. Wij, gierige burgers, meer betalen. Geen probleem. Kortom jouw column verwoordt datgene wat velen denken en waar over gepraat wordt. Rust voor de boeren, af van die vele ingewikkelde voorschriften. Doen waar ze goed in zijn, een gezonde beheersbare veestapel houden.
 • Nico van de Kamp

  2 maanden geleden
  @Yolanda Baggerman, Ik kan deze aantallen niet controleren, wat is de bron van deze getallen? Hoe zijn die onderbouwd? Je hebt het enkel over koeien, maar de aantallen varkens (Brabant, hele dag strond uitrijden zelfde land), pluimvee, geiten (Q-koorts) etc. Ik ben nieuwsgierig naar jou getallen zeker als die wetenschappelijk onderbouwd zijn!
 • Nico van de Kamp

  2 maanden geleden
  De boeren zijn indirect schuldig -lobby groepen, de politiek is hoofd schuldige zoals in het artikel met adegeest&Vollenbroek: Rutte zei "dit ga ik niet doen, kost mij te veel stemmen" of wel eigen belang boven landsbelang door niet het eerlijke verhaal te willen vertellen! Het gaat niet om enkel voor eigen land produceren, het gaat er om dat wij teveel vee hebben per beschikbare vrije ha, met een veel te grote intensiteit met als excuus innovatie! We zullen dit als maatschapij moeten oplossen!