De Raad van Toezicht van Museum de Fundatie in Zwolle heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar het gedrag van directeur Ralph Keuning (inzet).
Volledig scherm
De Raad van Toezicht van Museum de Fundatie in Zwolle heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar het gedrag van directeur Ralph Keuning (inzet). © Frans Paalman

‘Manager die sfeer langdurig verziekt zoals bij De Fundatie moet je wegsturen’

OPINIEOnder het bewind van directeur Ralph Keuning van Museum de Fundatie in Zwolle is personeel ‘uitgemergeld’ geraakt en ‘murw geslagen’, staat in een rapport. Hij is een narcist, meent een oud-medewerker. Als dat zo is, direct ermee stoppen, zegt personeelsadviseur Dirk Heinhuis uit Steenwijk.

1 reactie

  • H. Hudepohl

    1 jaar geleden
    Vrijwel alle zwaar leidinggevende functies worden uitgevoerd door mensen die behept zijn met enige vorm van narcisme. Zonder deze minder prettige eigenschap voor de andere medewerkers is zo'n zware leidinggevende functie niet uit te oefenen. Maar het is aan diezelfde medewerkers om het narcisme van hun 'baas' in te dammen en onder controle te houden door hem of haar hierop te wijzen en over te praten. Gebeurt dit niet dan krijg je een angstcultuur en gaat het van kwaad tot erger.